avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNURI COMUNE IN CONCUBINAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNURI COMUNE IN CONCUBINAJ

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie.
Am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament impreuna cu prietenul meu (viitorul sot).
Creditul este pe numele lui, iar eu apar ca si garant, insa apartamentul este 50-50.
Banii pentru avans, cumparaturi, renovare, mobila, electorcasnice, etc...au fost stransi la fel, 50-50.(unele chitante sunt pe numele meu altele pe numele lui)
Nu sunt probleme in cuplu si nu intentionam sa ne despertim, dar am dori sa aflam ce s ar putea intampla in nefericitul caz. Daca ne am duce la notar sa facem un act intre noi 2, cum ca toate bunurile (exceptand casa, aspectul despartirii este stipulat in contract) achizitionate sunt luate de amandoi in cota parte egala, si in cazul unei despartiri nu va exista cearta, iar ''partajul'' se va face 50-50, am acoperi aceasta situatie, sau din punct de vedere legal trebuiesc intocmite alte acte?
Daca nu am face niciun act, dupa casatorie sunt bunuri comune care oricum s ar imparti egal?

Multumesc frumos si va rog sa nu intelegeti gresit nimic din ceea ce am scris mai sus.
Cel mai recent răspuns: violeta_violeta , utilizator 23:08, 3 Ianuarie 2011
Nu pot fi bunuri comune,din moment ce nu sunteti soti,aceste bunuri nefiind achizitionate in timpul casatoriei.
toate bunurile comune sunt supuse partajului.
Bunurile comune sunt prin lege tot ceea ce ati achizitionat dupa incheierea actului de casatorie.Pot deveni insa bunuri comune si inainte ,prin contract incheiat la notar.In consecinta doar actiunea in instanta difera ...adica in cazul casatoriei intervine divortul urmat de partaj iar in cazul unei despartiri este actiuea in revendicare!!!!Bineinteles in ambele actiuni intervine probatoriu privind bunurile!!!
va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Divort iuliannikky iuliannikky am 12 ani de casnicie,doi copii de 8 si 11 ani,o casa in constructie nelocuibila,eu lucrez in danemarca,sotia in italia si copii locuiesc la parintii mei in ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)