avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am 12 ani de casnicie,doi copii de 8 si 11 ani,o casa in constructie nelocuibila,eu lucrez in danemarca,sotia in italia si copii locuiesc la parintii mei in romania,am credite la banci toate pe numele meu deoarece sotia nu a avut servici,acum va intreb ce as putea sa fac sau ce sanse am ca,:( copii sa ramana la mine(sau la parintii mei) si cum pot face ca sotia sa nu faca parte la casa si alte bunuri.Mentionez ca am prinso si am dovezi scrise ca m-a inselat de mai multe ori,se poate tine cont in proces de infidelitatea sotiei atata timp cat am si dovezi.:(
Cel mai recent răspuns: iuliannikky , utilizator 22:37, 29 Septembrie 2016
Divortul e o actiune si partajul bunurilor alta. In masa partajabila la divort vor intra bunurile pe care le ati achizitionat in timpul casatoriei. Depinde cum faceti dovada ca le ati achizitionat pentru a stabili cotele parti care va vor reveni dupa divort. Infidelitatea nu are a face cu autoritatea parinteasca exclusiva, aceasta este exceptia, regula este exercitarea autoritatii parintesti in comun.
Buna dimineata !
Dupa cum cred ca va si asteptati , lucrurile sunt mai complicate , data fiind speta dvs. .
In legatura cu bunurile , in principiu , data fiind comunitatea legala de bunuri prezumata , atat activul cat si pasivul se vor imparti in mod egal .
In legatura cu incredintarea minorilor , nimeni nu va poate garanta ca acestia vi se vor incredinta , acest aspect urmand a fi stabilit de catre completul de judecata in functie de mai multi factori ( capacitatea financiara , afectiva etc fiind urmarit interesul superior al minorilor).
Aveti nevoie de un avocat capabil , care sa puna in valoare atuurile dvs. .
Succes !
Buna ziua,
Divortul se va pronunta, probabil, din vina exclusiva a sotiei daca acele probe sunt admisibile.
2. Autoritatea parinteasca se va exercita de ambii parinti.
3. Domiciliul minorilor se va stabili la unul dintre dumneavoastra functie de ce vor dori copii si de probatoriu.
4. Partajarea e cea mai delicata problema.
Regula este ca bunurile realizate in timpul casatoriei sa fie considerate bunuri comune in cote egale. Daca aveti dovezi care sa arate ca aportul dumneavoastra este de peste 50% atunci veti obtine o parte mai mare. Totul tine de probatoriu.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.
Cazul dvs. va fi complicat.

Referitor la minori nu pot rămâne la bunici decât dacă părinții sunt de acord.

Foarte probabil ca unul din parinti va trebui sa ia minorii la el.
Nu cred ca se poate altfel.
Având în vedere că minorii au locuit la părinții dvs, se presupune că dvs ați avut o legătură mai strânsă cu copiii. Este important de aflat și care este relația copiilor cu mama lor.
Dvs aveți posibilitatea să luați copiii la locuința din străinătate?

Alte discuții în legătură

Divort; incredintare copii; partaj valerica1 valerica1 am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara fara acord ClydeS ClydeS speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)