avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea minorului din tara fara acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea minorului din tara fara acord

speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are dreptul asupra bunurilor proprii ( am o firma in care sunt asociat unic,2 masini si altele ) in afara de pensia de intretinere pe care sunt de acord s-o platesc ?

speta2.Poate o persoana care a dobandit copilul spre crestere si educare prin divort sa plece,sa iasa cu copilul din tara fara acordul meu expres ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:20, 25 Octombrie 2011
1. Pensia de intretinere este stabilita in cadrul procesului de divort, dvs. va referiti la un proces de partaj, care e cu totul altceva decat divortul. Nu ati lamurit daca fosta sotie a deschis deja un astfel de proces sau doar aveti discutii pe aceasta tema.
2. Cand divortul s-a finalizat si copiii au fost incredintati catre unul dintre parinti, acesta poate sa paraseasca tara cu copii cu tot, fara a mai cere acordul celuilalt parinte.
daca exista o sentinta definitiva si irevocabila de incredintare a minorului mama poate iesi din tara cu acesta prezentand sentinta in copie si original la frontiera.
in ce priveste pensia de intretinere ea nu are legatura cu un eventual partaj, care inteleg ca este in curs.
1.Daca v-a fost doar concubina, nu va avea drept la bunurile dvs, la bunurile societatii nici atat.
2. Mama poate pleca din tara in baza hotararii de divort prin care copiii i-au fost incredintati, insa puteti cere prin alta actiune judecatoreasca ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, astfel mama va avea nevoie de acordul tatalui pt a parasi tara cu copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti Mihai_Mihaita Mihai_Mihaita M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Mama a parasit domiciliul conjugal CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: mama a 2 copii mici a plecat cu acordul sotului ei (tatal copiilor) la lucru in strainatate. ... (vezi toată discuția)