avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducere varsta pensionare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducere varsta pensionare?

Buna ziua, am varsta de 52 ani si am 35 ani lucrati din care 16 in grupa I si 10 in grupa II, in 1987 am avut un accident de munca in urma caruia mi-au fost amputate degetele 3,4 si 5 de la mana stanga si am lucrat in continuare pana in 2010.... as dori sa stiu cand sau cum ma pot pensiona ( normal sau anticipat ) .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:20, 4 Ianuarie 2011
Cea mai apropiata forma de pensinare(inafara celei de invaliditate) este la limita de varsta 59 ani.Reducere de 6 ani din 65.
Puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 59 de ani, varsta standard de pensionare de 65 de ani fiind redusa cu 6 ani pentru perioada lucrata in grupe de munca;
-pensie anticipata partiala la 60 de ani, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani (am scris si despre aceasta categorie de pensie desi nu cred ca va mai intereseaza, indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta inainte de a le indeplini pe cele referitoare la pensia anticipata partiala).

Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alexandrucosmin alexandrucosmin Sunt nascut in 09 1952 si am 32 de ani jumatate cotizati din care 24 de ani si 3 luni in grupa a II. am facut armata 1 an si 4 luni. Va rog frumos sa-mi ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie gabycvoinea gabycvoinea Tatal meu este nascut pe data de 16.08.1951, are 12 ani,1 luna,25 zile lucrate cu grupa I de munca. Mai are 6 ani, 10 luni, 28 de zile fara grupa. Cand a fost ... (vezi toată discuția)