avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Tatal meu este nascut pe data de 16.08.1951, are 12 ani,1 luna,25 zile lucrate cu grupa I de munca. Mai are 6 ani, 10 luni, 28 de zile fara grupa. Cand a fost la casa de pensii, i-a fost respins dosarul spunandu-i ca s-
au anulat grupele de munca si ca trebuie sa astepte pana la 65 de ani.
Cand trebuie sa iasa la pensie? Va multumesc amticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:47, 26 Iulie 2011
Pentru barbat nascut in august 1951 conditiile pentru pensionare sunt:
Limita de varsta la 65 de ani si stagiul minim de 15 de ani.In acest caz nu indeplinite conditia de varsta.
Pentru a beneficia de reducerea varstei datorita faptului ca a lucrat in grupa I-a de munca,trebuie sa indeplineasca conditia stagiului complet,de 35 de ani.Reducerea ar fi de 2 ani si 6 luni din 65.In acest caz nu indeplinite nici o conditie:stagiu(35 de ani) si varsta(62 de ani si 6 luni).Pentru pensie anticipata,conditia de varsta este de 60 de ani,iar cea de stagiu este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala,conditia de varsta este de 60 de ani,iar conditia cea de stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat.Nici aceste cazuri nu indeplineste conditia de stagiu,cea de varsta o indeplineste in august 2011.Conform celor postate,stagiul de cotizare realizat pana in acest moment este de 25 de ani si 23 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. As dori sa stiu cand ma pot pensiona. Sant nascut pe 23 08 1959 am 33ani vechime, din care 19 ani si10 luni grupa 1 si 3ani grupa 2. Pot iesi la ... (vezi toată discuția)