Buna ziua. As dori sa stiu cand ma pot pensiona. Sant nascut pe 23 08 1959 am 33ani vechime, din care 19 ani si10 luni grupa 1 si 3ani grupa 2. Pot iesi la pensie anticipat in Oct 2012 atunci cand voi avea 35 ani de munca?
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2024 luna August la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.*
Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2019 luna August la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.
Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2019 luna August la virsta de 60 ani** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Multumesc pentru urare va doresc sanatate , as fi vrut vesti mai bune // cum ramane cu discriminarea ; am colegi care au iesit la pensie cu aceeasi ani de munca dar sant doar mai in varsta cu 1 an ;in aceleasi conditii de munca am lucrat si eu