avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Control fiscal
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Control fiscal

Legea spune:
"...legitimatia de inspectie fiscala atesta imputernicirea speciala a titularului in fata contribuabilului..."
dar...
In urma controlului fiscal s-a emis raportul de inspectie fiscala, decizia de impunere si un proces verbal de contraventie. Dupa acest control am constatat ca la momentul inspectiei fiscale inspectorii nu detineau legitimatii de control fiscal, iar legitimatiile care au fost mentionate in documentele emise, raport, decizia de impunere si proces verbal erau anulate inainte de a primi avizul de inspectie fiscala.
Documentele incheiate, raportul de inspectie, decizia de impunere si procesul verbal, au valoare legala?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: popmarius , utilizator 20:43, 3 Ianuarie 2011
dezvoltati putin ideea cu legitimatiile nule. cum ati aflat ca sunt nule? daca este adevarat, este posibil sa fim in prezenta unor infractiuni - asumarea de calitati oficiale, abuz in servici, etc etc.

evident ca actele emise de un functionar necompetent sunt nule.
am aflat de la "o persoana din interiorul sistemului"
legitimatiile de inspectie fiscala de care s-au folosit au fost emise in anul 2008,
in anul 2009, ianintea controlului fiscal, s-a emis un alt model de legitimatie cele vechi fiind anulate prin aparitia celor noi
atunci intrebati daca nu cumva prin ordin al MF legitimatiile vechi putea fi utilizate pina la inlocuirea cu noul format. in general asa se intimpla - se da legea, apoi se tiparesc legitimatiile (eventual dupa o licitatie) si se trece la inlocuirea celor vechi.

sunt de parere ca puteti invoca acest lucru insa nu va bazati pe aceasta aparare ca sa anulati pv
practic am primit o amenda deoarece din eroare a mea, am declarat si virat o suma mai mare de bani in contul finantelor, bani de care acestia s-au folosit timp de doi ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara-prejudiciul stabilit Stoica Tatiana Stoica Tatiana Va rog ajutor Ieri am primit un P.V.intocmit de Garda Financiara ,in care se stabileste un prejudiciu prezumtiv soc.controlate in valoare de 63600 ... (vezi toată discuția)
Vechime obligatie fiscala de plata sabinna sabinna In 2006 am avut un control-inspectie fiscala. Prin decizie de impunere s-a stabilit o suma de plata reprezentand impozit pe cladiri si accesoriile aferente ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere si rif MIHAELA PAUN MIHAELA PAUN Buna seara, Ma ajuta cineva cu un model de contestatie la Decizia de impunere si Raport de inspectie fiscala? Multumesc frumos M.P. (vezi toată discuția)