praporgescu a scris:
Daca am in pastrare cartea de munca, pt faptul ca contractul meu de munca a incetat, pot fi sanctionat pe motivul ca nu am predat-o pana la data de 30 Noiembrie 2010 in vederea scanarii asa cum prevede legea?
Botis asta nu este intreg la minte, vrea sa ma sanctioneze pe mine ca nu predau propria carte de munca pt. a putea primi pensie atunci cand va fi cazul. Dar e dreptul meu la pensie si demersurile necesare in vederea obtinerii pensiei ramn la latitudinea mea . Daca nu doresc nu ma poate forta nimeni sa primesc un drept ce mi se cuvine.
Eu cred ca sanctiunea trebuia sa se limiteze doar la angajatorii care nu predau cartile de munca ale angajatilor astfel incalgand dreptul angaajatilor de a avea o evidenta (electronica de acum incolo) a anilor de munca.
halal de act normativ#-o:training::clapping:
Buna seara!
Din nefericire pentru dvs. veti plati o amenda de 150 lei (jumatate din minimul amenzii). In ultima saptamana a anului trecut, cand am fost sa ridic niste carti de munca de la casa de pensii, foarte multe persoane fizice erau indrumate sa plateasca aceasta suma iar dupa aceea le era primit carnetul de munca spre a fi scanat. Au depasit planul la amenzi aia de la casa de pensii!!!B-)