avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amenzi pentru neducerea carnetelor de munca la scanat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amenzi pentru neducerea carnetelor de munca la scanat

Daca am in pastrare cartea de munca, pt faptul ca contractul meu de munca a incetat, pot fi sanctionat pe motivul ca nu am predat-o pana la data de 30 Noiembrie 2010 in vederea scanarii asa cum prevede legea?
Botis asta nu este intreg la minte, vrea sa ma sanctioneze pe mine ca nu predau propria carte de munca pt. a putea primi pensie atunci cand va fi cazul. Dar e dreptul meu la pensie si demersurile necesare in vederea obtinerii pensiei ramn la latitudinea mea . Daca nu doresc nu ma poate forta nimeni sa primesc un drept ce mi se cuvine.
Eu cred ca sanctiunea trebuia sa se limiteze doar la angajatorii care nu predau cartile de munca ale angajatilor astfel incalgand dreptul angaajatilor de a avea o evidenta (electronica de acum incolo) a anilor de munca.
halal de act normativ#-o:training::clapping:
praporgescu a scris:

Daca am in pastrare cartea de munca, pt faptul ca contractul meu de munca a incetat, pot fi sanctionat pe motivul ca nu am predat-o pana la data de 30 Noiembrie 2010 in vederea scanarii asa cum prevede legea?
Botis asta nu este intreg la minte, vrea sa ma sanctioneze pe mine ca nu predau propria carte de munca pt. a putea primi pensie atunci cand va fi cazul. Dar e dreptul meu la pensie si demersurile necesare in vederea obtinerii pensiei ramn la latitudinea mea . Daca nu doresc nu ma poate forta nimeni sa primesc un drept ce mi se cuvine.
Eu cred ca sanctiunea trebuia sa se limiteze doar la angajatorii care nu predau cartile de munca ale angajatilor astfel incalgand dreptul angaajatilor de a avea o evidenta (electronica de acum incolo) a anilor de munca.
halal de act normativ#-o:training::clapping:

Buna seara!
Din nefericire pentru dvs. veti plati o amenda de 150 lei (jumatate din minimul amenzii). In ultima saptamana a anului trecut, cand am fost sa ridic niste carti de munca de la casa de pensii, foarte multe persoane fizice erau indrumate sa plateasca aceasta suma iar dupa aceea le era primit carnetul de munca spre a fi scanat. Au depasit planul la amenzi aia de la casa de pensii!!!B-)
Am si eu o intrebare: cum au fost persoanele fizice informate despre acest subiect ca apoi sa dai amenzi ? Daca merg cu 130 Km/h in localitatea stiu ca voi primi amenda, de unde sa stiu ca tin o bomba cu ceas(a se citi carte de munca) in casa care se va lasa cu 150-300-600 lei amenda sau cat o fi... X-(

Incredibil in ce tara putem trai!
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Iulian1977, utilizator
Buna seara,

Acum am aflat si eu de asemenea stupizenie, aceasta cu amenda. Eu am lucrat pana la sf. lui noiembrie la o scoala, de unde mi-am dat demisia si apoi am intrat in posesia cartii de munca in luna decembrie, insa nu am auzit nicaieri ca trebuie sa o predau personal ptr scanare. Mai mult nu stiu unde trebuie sa o predau dat fiind ca e facuta la Bucuresti (am lucrat in Bucuresti de cand am fost studenta, in 2006 si pana acum, 2010), insa domiciliul meu in alt judet, unde am adresa inregistrata si in buletin. O predau in Bucuresti sau in judetul de resedinta?

De cand am demisionat lucrez cu contract de drepturi de autor, asadar nu am de-a face cu cartea de munca.
Ma poate lamuri cineva unde sa o depun?

Multumesc anticipat :P
daca nu aveti vechime inainte de 01.04.2001 nu trebuie sa predati cartea de munca pt scanat
Buna ziua,
Daca este facuta din 2004 CM si angajatorul (din 2004), a introdus (in baza adeverintelor) si vechimea anterioara, mai trb scanata cartea de munca?
multumesc
D

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator Espe Espe Buna ziua! Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de ... (vezi toată discuția)
Somer - scanare carnet de munca Muresan Felicia Muresan Felicia Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de ... (vezi toată discuția)
Scanare carti munca luna noiembrie 2013 - ajutor ! andgrh andgrh Va salut ! Am o mare problema. Am o mica firma si am aflat intamplator astazi,17 Noi 2013, ca toate cartile de munca ale salariatilor soc. (patru la numar) ... (vezi toată discuția)