avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Sunt nascuta pe data de 16.01.1956, am o vechime in munca de 34 ani si 4 luni, si 10 luni de cind sunt in somaj, si as dori sa stiu cind pot iesi la pensie partial anticipata si daca pentru depasirea stagiului complet de catizare, se mai diminueaza procentul de penalizare. Conf. legii 262 din 2010 se mai reduce virsta de pensionare la limita de virsta pentru 3 copii ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:07, 4 Ianuarie 2011
Pensie anticipata partial la 55 ani si 4 luni.Nu se mai tine cont de depasirea stagiului complet de cotizare.Penalizarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare,adica 45% pentru 5 ani(60 luni de anticipare).
marianagavril a scris:
Conf. legii 262 din 2010 se mai reduce virsta de pensionare la limita de virsta pentru 3 copii ?

Nu, in Legea nr. 263/2010 nu mai exista aceasta prevedere, care exista in Legea nr. 19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala dumitrunicole dumitrunicole O persoana de sex feminin nascuta in 12-oct-1958, angajata din aprilie 1977 fara intrerupere pe cartea de munca se poate pensiona anticipat partial, incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 05.Am lucrat 9 ani si 10 luni in gr 2.Total vechime 34 ani;pina in prezent.Doresc sa stiu daca in urma unei restructurari voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale krista56 krista56 Buna seara. In august anul acesta, implinesc 55 de ani si termin si perioada de 12 luni de somaj avand in totalitate 35 de ani de munca. Stiti cu cat voi fi ... (vezi toată discuția)