avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... IMPOZIT A DOUA LOCUINTA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

IMPOZIT A DOUA LOCUINTA

Impreuna cu sotul meu detinem 2 locuinte ,pe prima doar eu am mutatie iar pe a doua doar sotul si fica noastra ,fiecare locuim unde avem mutatia .Trebuie sa platim impozit de solidaritate pt a doua locuinta ?:sorry:
Cel mai recent răspuns: lumk_raz , utilizator 15:22, 6 Ianuarie 2011
Da ! Se impune proprietatea nu cine o locuieste ! E normal sa nu poti locui concomitent in doua locuinte !!!!
In cazul in care posed doua proprietati, prima dobandita prin cumparare iar a doua prin mostenire, cum platesc impoztitul?
Prima impozitata normal, iar a doua majorat cu 65 %
Eu stiam ca poti alege ce locuinta vrei sa fie "prima" si la cealalta sa platesti impozit majorat.
Am intrebat in ideea in care intelesesem ca, daca proprietatea este obtinuta prin succesiune legala, ar intra la excluderi. Am cautat prin legislatie si am gasit mai multe variante: se impoziteaza indiferent de natura dobandirii, se exclude, nu se mai aplica de la 01.06.2010, etc. Ce lege a ramas in vigoare pana la urma?
PS. Din cate stiu, se socoteste a doua sau a "n"-a proprietate in functie de data dobandirii.

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)