avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procedura judiciara carnet auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procedura judiciara carnet auto

In Decembrie 2006, am contestat la tribunalul Campina o decizie de suspendare a carnetului, pentru depasirea vitezei maxime cu 57KM/h, 157, in loc de 100km/h, pe DN1. La judecarea pe fond, in ianuarie 2007 am pierdut in absenta de la primul termen. Intre timp, pe timpul judecarii cauzei, am solicitat si primit carnetul auto. Dupa primirea sentintei, am fost la Politia Ploiesti sa depun carnetul. Mi s-a spus ca suspendarea devine efectiva la 15 zile de la pronuntare si ca decizia asupra locului in care sta carnetul il ia Politia din localitatea de domicili - Bucuresti - dar ca oricum. daca nu depun recurs in 15 zile mi se suspenda automat dreptul de conducere, cf hotararii judecatoresti. eu am "stat pe bara" , 3 luni, dupa care au reinceput sa conduc, fara sa fiu deranjat de Politie. Azi, dupa 3 ani, am primit de la Pol. Ploiesti o adresa prin care eram incunostintat ca trebuie sa depun carnetul pentru 4 luni, la Pol Bucuresti. Eu nu integ, urmeaza sa imi fie suspendat a doua oara carnetul pentru aceeasi fapta ? daca eram oprit de politie, fiind la volan in febroarie 2007, nu eram in situatie de infractiune?! asa mi s-a spus atunci. Acum s-au sucit. Ce e de facut ?
Suspendarea permisului intrevine cand le inmanati permisul iar ei va inmaneaza o dovada de retinere a lui.Cu permisul in buzunar si suspendat dreptul de a conduce fara dovada de retinere inseamna ca nu a fost suspendat.Ati pierdut in instanta dar masura din instanta nu a fost pusa in aplicare de politie.
Bun, atunci daca acum cand ma invita sa le inmanez permisul, nu ma execut, in momentul cand as fi legitimat in trafic, ce masura se ia ? urmeaza sa mi se retina carnetul pe perioada indicata sau devin infractor, conducind auto fara drept ?
nu stiu ce sa spun,nu cred ca vrei statutul de infractor, nu cunosc care ar fi riscul dvs,mergeti la pol si va lamuresc ei mai exact#-o
prefer sa stiu despre ce e vorba inainte de confruntarea cu politia. ei oricum au fost nepregatiti si acum daca eu mai stau inca odata pedeapsa, nu se simt vinovati. ideea este cand au gresit si daca eu pot sa obtin dreptatea.
am sa raspund tot eu, ca m-am documentat! "Art.120. - (1) Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia ori, după caz, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care s-a respins plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate". asadar, pedeapsa a devenit executorie imediat ce a ramas definitiva sentinta, deci cu aprope 3 ani in urma. Ce incearca militienii acum este execrabil: in ideea ca poate unii nu au executat deloc pedepsa, la momentul respectiv, sa le impuna tuturor sa mai execute odata. adica decat sa scape un vinovat mai bine ii pedepsim pe toti!

Alte discuții în legătură

Permis suspendat fara sa stiu cosmin90 cosmin90 Buna ziua, In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am ... (vezi toată discuția)
Serviciu rutier erwinotto erwinotto In anul 2009 am incalcat regurile de circulatie...am fost prin de aparatul radar cu viteza de 110 km/h. Am facut contestatie si in urma procesului am ... (vezi toată discuția)
Vrei sa predai permisul auto in urma unei hotarari si nu poti, iar termenul curge dorianlakatos dorianlakatos M-am lovit tare de o problema si anume: Pe 27 mai 2014 mi se respinge apelul facut la Tribunal, asta insemnand ca trebuia sa predau la Politie permisul de ... (vezi toată discuția)