avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vrei sa predai permisul auto in urma unei hotarari si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vrei sa predai permisul auto in urma unei hotarari si nu poti, iar termenul curge

M-am lovit tare de o problema si anume:
Pe 27 mai 2014 mi se respinge apelul facut la Tribunal, asta insemnand ca trebuia sa predau la Politie permisul de conducere in termen de 15 zile. Ma duc la Politie, in termen, ca un cetatean ce-si plateste datoriile si surpriza... NU mi-au primit permisul de conducere din lipsa de motive, chiar daca i-am implorat sa mi-l primeasca deoarece nu doresc sa mi se majoreze pedeapsa cu inca 30 de zile. Mai departe ma trimit la Politia judeteana de unde pe vremuri mi se eliberase permisul auto. Ajuns la Politia Judeteana, nenea de la ghiseu se uita la mine precum broasca la bordura, cand eu il rugam sa-mi retina permisul, deoarece apelul fusese respins inca de nu stiu cate zile. Mi se spune acelasi lucru ca si in partea cealalta.... N-au motiv sa mi-l retina, dar ma atentioneaza ca daca trec 15 zile si nu l-am predat, ma voi alege cu inca 30. Aveam o hotarare veche de la instanta de fond pe care i-am prezentat-o si mi-a spus ca nu-i valabila, ca-i veche, ca n-are stampila, etc Plec suparat si merg la Tribunal, unde ma rog de un nene de la arhiva sa-mi dea hotararea de la tribunal. Ok, ma pune sa merg la Primarie, sa platesc o taxa, sa ma intorc la el si sa fac o cerere catre Presedintele Tribunalului cu raugamintea de-a-mi elibera o copie legalizata a hotararii. Fac cererea si-mi spune sa vin peste trei zile. NU SE POATE... m-am rugat doua ore de nenea sa-mi dea naibii hotararea sa merg la Pol, sa i-o arat Dlui de la ghiseu si sa-mi primeasca permisul. Dupa ce-am pierdut o zi la tribunal cu hotararea, aflati ca nu era buna in fata Politiei, deoarece trebuia cea de la Instanta de fond, adica de la Judecatorie nu de la Tribunal. Merg iar la Pol din oras si iar ma rog de cei de-acolo sa-mi primeasca permisul ca termenul trece si nu este bine... Nici gand, nu mi l-au primit. Merg la judecatorie si nu se poate sa-mi dea hotararea, deoarece nu aveau dosarul, care dosar nu plecase de la Tribunal. Primesc hotararea prin posta pe data de 16iunie2014, si mi-am zis ca ajunge si la Judecatorie. FALS. Nu stiu cum functioneaza sistemul asta, Legea spune ca in termen de 15 zile de la respingerea apelului, sunt obligat sa predau permisul. Eu vreau dar nu mi-l primeste nimeni.In sfrasit, aseara dupa insistente, m-am ales cu hotararea stampilata cu definitiv de la Judecatorie cu stampila rotunda, trebuia cu patrata?... In fine de la hotarare au trecut fix 35 de zile. Ce sa fac, cu cine sa ma cert? Trebuie sa merg la Pol Judeteana sa-l predau, si nenea de la ghiseu zambid, are sa-i spuna infractorului, adica mie, ca data viitoare sa ma prezint in termen pentru a depune permisul, sa nu mai intarzii ca acum, ca ma voi plictisi ca pieton atata vreme de-acum incolo. Si-acum ce fac, .. daca aveam pusca , impuscam pe cineva, dar pe cine?,, ESTE POSIBIL ASA CEVA????.. sa nu-ti treaca prin cap sa pleci oriunde in lumea asta si sa-ti fie rusine ca esti roman???
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 22:50, 4 Iulie 2014
Calmati-va, nu sunteti singurul. Avand, in 2007, o hotarare de fond nefavorabila pe care am decis sa nu o atac cu recurs, m-am prezentat, dupa implinirea termenului de 15 zile in care aveam dreptul sa formulez recursul, la serviciul rutier pentru a preda permisul. Am fost privit la fel de ciudat cum ati fost si dvs. Mi s-a explicat ca, daca tin mortis sa predau permisul, ar trebui sa ma deplasez la judecatoria unde s-a judecat plangerea, aflata la 400 de km de domiciliu, pentru a investi hotararea. Sau sa astept linistit, acasa, invitatia de a preda permisul, invitatie ce-mi va fi trimisa dupa ce vor primi si ei hotararea definitiva.

Am asteptat linistit aproape 5 ani. In aprilie 2012 am fost instiintat ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 120 de zile (cu majorare de 30 de zile pentru nedepunerea in termen). Nu a fost nicio modalitate de a reduce perioada de suspendare.

De aceea, recomand celor aflati in aceeasi situatie sa se adreseze in scris serviciului rutier de care apartin cu cererea de a preda permisul, astfel incat sa existe si un raspuns scris din partea politiei.
M-am lovit si eu de aceasta problema. Am fost sanctionat cu suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile iar la aproximativ 13 zile, cu doua inainte sa-mi expire dovada, am contestat procesul verbal.
Mi-a fost respinsa contestatia si a trebuit sa predau permisul iar cand ajung la ghiseu, surpriza: "-Ne pare rau dar nu-l putem lua fara sa aveti hotararea". Ma duca sa-mi iau hotararea, lucru care m-a facut sa pierd o zi intreaga.
Ajung pentru a doua oara la ghiseu si iarasi, surpizaaa: "-Ne para rau dar nu putem retine permisul fara sa aveti si dovada inlocuitore ce v-a fost emisa"
La momentul respectiv am crezut ca e pierduta iar ei mi-au raspuns ca trebuie sa ma duc la un notar si sa dau o declaratie si sa vin cu respectiva declaratie la ei.
Le-am predat permisul in conditii bune si l-am luat in stadiul in care gasesti presul de la intrare...



Apropo, n-ar fi trebui sa se prescrie sactiunea de suspendare a dreptului de a conduce dupa acei 5 ani?
Nu, sanctiunea complementara are acelasi termen de prescriptie cu sanctiunea principala (amenda). Aceasta, fiind o sanctiune fiscala, are termen de 5 ani calculat de la 1 ianuarie a anului urmator celui in care a fost aplicata, in speta 1 ianuarie 2008. Prescriptia intervenea la 31 decembrie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru 120 zile ? Raducanuadr Raducanuadr Bună ziua . Pe scurt proces pierdut cu poliția pentru radar . M-am prezentat imediat ce mi-a fost comunicat că am pierdut procesul la ghișeu pentru a ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa predau permisul? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in ... (vezi toată discuția)
Termen predare permis dupa respingere contestare proces verbal silviucostinel silviucostinel Buna ziua. Anul trecut in noiembrie mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pentru depasirea in zona cu depasirea interzisa. Am depus ... (vezi toată discuția)