avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen predare permis dupa respingere contestare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen predare permis dupa respingere contestare proces verbal

Buna ziua.
Anul trecut in noiembrie mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pentru depasirea in zona cu depasirea interzisa.
Am depus contestatie pentru anularea procesului verbal care a fost respinsa. Hotararea judeacatoreasca a fost emisa pe 14 aprilie, iar mie mi-a ajuns acasa abia pe 19 aprilie.
Cele 15 zile in care trebuie sa depun permisul la politie incep de la data cand s-a emis hotararea sau de cand am luat eu la cunostinta de hotarare?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: scorylos , utilizator 20:12, 13 Iulie 2010
De ce nu ati declarat recurs?Inca mai puteti declara recurs pana pe 04 mai inclusiv.Cu ocazia asta va mai folositi de permis.Recursul poate dura cateva luni bune, mai ales ca se intra si in vacanta judecatoreasca(iulie-august).
in termen de 15 zile dupa ce hotararea jud este definitiva si irevocabila. puteti inca declara recurs ,
IMPORTANT!!!!! Mi s-a retinut permisul pentru 3 luni (frana de mana ineficienta),am facut contestatie si am pierdut, nu am mai facut recurs, era oricum sortit esecului.Problemele acum incep,in data de 12 06 2010 primesc acasa comunicarea de la judecatorie in 14 06 ma duc sa predau permisul,militianul de la ghiseu imi spune ca nu mi-l ia ca o sa-mi trimita militia acasa o hartie cu termenul cand trebuie sa predau permisul,intreb un al 2-lea politist, acesta imi spune ca dupa 15 zile de la comunicare daca nu fac recurs sa ma duc sa predau permisul,dupa 15 zile ,surpriza militianul de la ghiseu ma trimite la judecatorie sa-mi aplice stampila cu definitiva si irevocabila,dureaza 7 zile,ma intorc la militie, surpriza cit saracia de mare 4 luni suspendare fara drept de reexsaminare pe motiv ca am depasit cele 15 zile. care 15 zile??????, va spun eu ! In primele 15 zile de la comunicare trebuie sa te duci la judecatorie sa iti puna stampila cu definitiv si irevocabil si sa-l predai asta it caz ca renunti la recurs, iar daca faci recurs si pierzi nu mai primesti nimic de la tribunal,trebuie sa te interesezi tu altfel te mai alegi cu 1 luna suspendare.
scorylos a scris:

IMPORTANT!!!!! Mi s-a retinut permisul pentru 3 luni (frana de mana ineficienta),am facut contestatie si am pierdut, nu am mai facut recurs, era oricum sortit esecului.

cine a facut constatarea ca frana de mana este ineficienta si cu ce aparate. franele se testeaza pe bank nu cu ochiul. iar singura autoritate competenta este RAR-ul sau un service autorizat RAR. sunt curios pe ce motiv ai facut contestatia.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
cos_ionel, utilizator
scuze ca nu m-am facut bine inteles, constatarea a fost facuta de RAR impreuna cu politia.Contestarea stiam ca nu aveam cum sa o castig,am facut-o ca aveam nevoie de permis in acea perioada. mesajul meu era sa ajut soferii sa nu pateasca ce am patit eu.Deci 3 politisti 3 raspunsuri,acum trei zile am vorbit cu un comisar de la rutiera si raspunsul a fost incredibil,citez:legea e facuta curveste, sa pedepseasca mai rau soferii care au indrazneala sa depuna contestatie. am omis ceva important, cind mi-au pus stampila cu definitiva si irevocabil data era 17 05 2010,eu primind comunicarea cu data de 12 06 2010.Deci eu trebuia sa ma duc la judecatorie pentru stampila din 17 05 , pina in 02 06 trebuia sa predau permisul.Din 02 06 pina am predat permisul riscam dosar penal pt conducere cu permisul suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere respinsa - moment predare permis qu1t qu1t 28.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: CC07 Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge plângerea împotriva pvc seria CP nr.4058146din ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere in vederea suspendarii vasi707 vasi707 Buna seara. Am rugamintea de a ma ajuta in clarificarea urmatoarei probleme: Am fost sanctionat pentru neanuntarea in 24 ore a unui accident usor cu amenda ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa predau permisul? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in ... (vezi toată discuția)