avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru 120 zile ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru 120 zile ?

Bună ziua . Pe scurt proces pierdut cu poliția pentru radar . M-am prezentat imediat ce mi-a fost comunicat că am pierdut procesul la ghișeu pentru a preda permisul . Au refuzat să-l preia pe motiv "să aștept să rămână sentința definitivă".Mă prezint din nou la ghișeu când a ramas definitivă adică după 30 zile pentru a preda permisul. Au refuzat din nou să-l rețină pe motiv că "nu am hârtia de la judecătorie" . La 2..3 zile sosește și hârtia prin poștă . Mă prezint la ghișeu din nou pentru al preda . Din nou primesc refuz să-l ridice pe motiv că nu este legalizată comunicarea judecătorească i . Comunic ofițerului că ies din termenul de 15 zile de predare ... Răspuns "nu are ce face"..! Mă reîntorc la tribunal pentru a parafa documentul... Au mai durat 8 zile pentru a primi documentul..... Mă prezint din nou la ghișeu, predau permisul cu toate cele necesare iar la 2 luni primesc comunicare precum că, mai am 30 suplimentare de stat pe dreapta pentru că am depășit cu 2 zile termenul de predare . !!!! Rog sfat ...cum pot sa formulez o plângere în acest caz și ce pot face ! Am incercat cu alte cuvinte că cetățean să-mi respect obligațiile dar nu am nici o dovadă! In lege nu scrie nicăieri că trebuia să am acea hârtie de la tribunal pentru a preda permisul ! M-au plimbat 2 luni la ghișeu . Menționez că ulterior am fost depistat în trafic fără permis mi sa întocmit dosar penal.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
Raducanuadr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raducanuadr , utilizator 21:06, 6 Ianuarie 2019
Cele 15 zile pe care le-ati avut la dispozitie pentru predarea permisului de conducere curg din data primirii hotararii definitive. Daca aveti scrisoarea de comunicare cu data postei puteti solicita in scris cu numar de inregistrare anularea celor 30 de zile suplimentare de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurie publice.. Mai invocati si faptul ca depasirea termenulu de predare a permisului de conducere se datoreaza si persoanei de la ghiseu care nu v-a dat de la inceput informatiile complete,, de fiecare data spunand ca mai trebuie o semnatura sau o stampila. Cu cererea intrati in audienta la seful compartimentului competent
Succes
ing. Ioan Ciobanu
Ideea este că am incercat să-l predau și înainte că hotărârea sa rămână definitivă ! Am fost la ghișeu să-l predau ! Răspunsul a fost că nu se poate ! In OUG 195 nu este
specificat că trebuie să merg și cu hotărârea ! Spune că trebuie să mă prezint sa predau permisul de conducere ! Am incercat ulterior sa discut despre hotărârea emisă de poliție și mi-au spus că nu pot ataca decizia întrucât datele prezente nu mă vor ajuta cu nimic și că nu am nici o dovada care să mă sprijine ! Din punctul meu este o procedura standard pe care o fac tocmai în a te a mai ajuta sa mai capeți 30 zile ! Este un abuz ! Timpul în care hotărârea vine legalizată este de circa 10 zile ? Cum pot combate aceasta situație ? Dacă deschid proces contra poliției ce risc ? Cum reușesc să dovedesc ca am dreptate ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Raducanuadr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrei sa predai permisul auto in urma unei hotarari si nu poti, iar termenul curge dorianlakatos dorianlakatos M-am lovit tare de o problema si anume: Pe 27 mai 2014 mi se respinge apelul facut la Tribunal, asta insemnand ca trebuia sa predau la Politie permisul de ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Termen predare permis dupa respingere contestare proces verbal silviucostinel silviucostinel Buna ziua. Anul trecut in noiembrie mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pentru depasirea in zona cu depasirea interzisa. Am depus ... (vezi toată discuția)