avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Serviciu Rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Serviciu Rutier

In anul 2009 am incalcat regurile de circulatie...am fost prin de aparatul radar cu viteza de 110 km/h.
Am facut contestatie si in urma procesului am pierdut.
Nu am fost informat nici in ziua de azi scris...de catre judecatorie ca am pierdut acel proces.. Pe internet apare ca am pierdut procesul...dar scris nu am primit nimic.
Eu am venit de nenumarate ori la Serviciul Rutier sa dau permisul de conducere dar nu a fost primit pentru ca nu aveau o decizie scrisa.
In urma cu 2 zile am primit o instiitare de la Servicul Rutier ca trebuie sa predau permisul de conducere si am o suspendare de 120 zile.
Nu cunosc legea f bine va rog sa ma informati corect daca dupa lege este normal sa primesc o pedeapsa asa mare...in conditiile in care eu la acel moment trebuia sa predau permisul pentru 30 zile.
Cel mai recent răspuns: erwinotto , utilizator 11:31, 29 Ianuarie 2013
Ordonanta de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.





Suspendarea incepe din ziua cand persoana in cauza preda permisul impreuna cu hotararea instantei ramasa definitiva si irevocabila
In situatia de fapt in care va aflati dvs de nepredare permis si neprezentare hotarare definitiva instanta de judecata, politia rutiera va aprecia ca ati fost de rea credinta si nu ati respectat termenul de 15 zile de la pronuntate, nicidecum de la comunicare, si va adauga un plus de 30 de zile la suspendarea permisului, deci 90 zile suspendarea initiala +30 zile suspendare pentru nepredarea in termen
Sunt deacord...numai ca nu am primit dovada ca pierdut procesul de la judecatorie.Eu am fost la Pol si am vrut sa preadau permisul..in urma cu 2 ani.dar au specificat ca trebuie sa vin cu o dovada scrisa...eu ce sa fac daca nu am primit nimic de la judecatorie sa ma pot duce cu acea dovada la Politie..Pe internet scrie ca am perdut ...asta au vazut si cei de la Pol...ce vina am eu ca nu am primit nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis 60 de zile enacheionut enacheionut am pierdut procesul cu pol rutiera pe data de 5-11-2015 si am primit instiitarea casa pe data de 23 -11 2015 am predat permisul pe 24 -11 -2015 unde mi-sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat :30zile(?) +90zile+60zile(30+30) cris.cristi cris.cristi In data de 10 decembrie 2008 am trecut pe ,,rosu\'\' am fost oprit dupa care mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 zile si am primit dovada 15 zile(25 ... (vezi toată discuția)