avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat :30zile(?) +90zile+60zile(30+30)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat :30zile(?) +90zile+60zile(30+30)

In data de 10 decembrie 2008 am trecut pe ,,rosu'' am fost oprit dupa care mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 zile si am primit dovada 15 zile(25 decembrie),la care am depus contestatie si mi s-a restituit permisul provizoriu.Pe 21 decembrie am fost inregistrat de aparatul radar cu 121 km/h in localitate drept ptr care mi s-a suspendat permisul(obtinut provizoriu)pe 90 zile.revenind la primul incident,in februarie am primit instintarea ca am pierdut procesul cu drept de recurs in 15 zile,nu am facut recurs!dupa 4 luni si cateva saptamani am fost sa ridic permisul si surpriza.m-au trim la judecatorie sa legalizez instintarea si sa ma informez in legatura cu sentinta definitiva si irevocabila.apoi m-am intors la politie unde am avut surpriza sa ma instinteze ca cele 30 de zile ptr semaforul pe rosu se executa incepand de maine(14 mai)si pe langa acelea am primit inca 30 de zile pentru nepredarea permisului in decurs de 15 zile de la hotararea definitiva si irevocabila.Intrebarea este :Cand devine sentinta definitiva si irevocabila?atunci cand iau eu la cunostinta?sau atunci cand trec cele 15 zile cu drept la recurs?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:22, 26 Mai 2009
dupa expirarea celor 15 zile de cand ati luat cunostinta de hotarare si nu ati declarat recurs
Ms.La 15 zile dupa ce am luat la cunostinta permisul se afla deja la ei din data de 21 decembrie.eu am luat la cunostinta in februarie,dar ei fiind parte in proces nu au primit instintare cu decizia luata?(Mi s-a mai spus ca daca nu-mi vad de treaba mea o sa raman fara el toata viata)Deci eu nu aveam cum sa inapoiez permisul de conducere pentru ca se afla deja la ei
bustiuc elena a scris:

dupa expirarea celor 15 zile de cand ati luat cunostinta de hotarare si nu ati declarat recurs


cele 15 au expirat pe 13 martie drept ptr care pe langa cele 90 zile (radar)se mai adaugau inca 30 zile iar 120 zile s-au implinit pe 25 aprile 2009,dar Dar Domnul generos mi-a aplicat incepand de maine (14mai 2009)cele 30 zile+30 zile pentru nepredarea permisului in termen de 15 zile
Am si eu nevoie de ajutor,ma ajuta cineva?vreau sa stiu ce ramane de facut dupa tot ce s-a intamplat.am 5 luni fara permis....ptr 2 fapte si un bonus de 60 zile....
cris.cristi a scris:

surpriza.m-au trim la judecatorie sa legalizez instintarea si sa ma informez in legatura cu sentinta definitiva si irevocabila.

Stie cineva baza legala pentru asta? Sunt intr-o situatie asemanatoare si judecatoria este cam departe...
Normal ar fi ca IPJ, fiind parte in proces, sa primeasca hotararea si sa o proceseze, nu sa cada in sarcina reclamantului.

Alte discuții în legătură

Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp chitzy chitzy Buna ziua, Am si eu o intrebare, anul trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Am depus contestatie, iar permisul l-am ridicat dupa ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere seba00737 seba00737 Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat in urmatoarea situatie: In 2009, am fost \"luat\" de aparatul Radar pe zona Lunca Corbului - ARGES cu o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis de conducere) dobrevictor dobrevictor Buna seara, Pe data de 09.08.2010 am depus o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie care mi s-a intocmit ca urmare a ... (vezi toată discuția)