avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, anul trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Am depus contestatie, iar permisul l-am ridicat dupa 44 de zile (intre timp am fost plecat din tara).
In Octombrie s-a dat decizia definitiva si irevocabila cum ca am pierdut contestatia si trebuie sa predau permisul in termen de 15 zile. Am fost plecat din tara si nu am putut sa-l predau in acest termen. Eu am stat fara permis 44 de zile si mai imi ramaneau 46 de zile de suspendare, intrebarea mea este cele 30 de zile care se adauga pentru nepredare la timp in cazul meu se adauga la cele 46 de zile (rezultand 76 de zile de suspendare) sau voi ramane fara permis 120 de zile (cele 44 de zile in care l-am avut suspendat sa se anuleze)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:07, 16 Mai 2014
Contestatia suspenda executarea amenzii si a sanctiunii complementare adica a perioadei de suspendare. Dupa depunerea contestatiei trebuia sa va ridicati permisul cu ajutorul unui certificat de grefa, daca nu l-ati ridicat nu este problema politiei.
Veti executa cele 90 de zile plus cele 30 de zile, bonusul ptr nepredarea permisului in termenul de 15 zile de la pronuntarea hotararii jud.
Nu veti putea face cerere ptr reducere la 30 de zile prin ssutinerea testului 13/15 din cauza bonusului primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contraventiei rutiere florinpopa35 florinpopa35 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie. In martie 2014 am fost oprit si depistat cu alcoolemie 0.23 in aer respirat.In acel moment imi schimbam permisul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat :30zile(?) +90zile+60zile(30+30) cris.cristi cris.cristi In data de 10 decembrie 2008 am trecut pe ,,rosu\'\' am fost oprit dupa care mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 zile si am primit dovada 15 zile(25 ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat dar nepredat lucbratianu lucbratianu Concret anul trecut mi-a fost supendat permisul 30 zile. am depus contestatie si am pierdut procesul in aprilie anul acesta. intre timp mi-am recuperat cu ... (vezi toată discuția)