avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis de conducere)

Buna seara,

Pe data de 09.08.2010 am depus o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie care mi s-a intocmit ca urmare a nerespectarii semnalelor acustice si luminoase si a barierelor la o trecere la nivel cu calea ferata. Va mentionez faptul ca nu am semnat procesul-verbal (sectiunea ca iau la cunostinta) pentru ca nu mi-a fost dat sa il citesc.

In plangere am prezentat faptul ca nu am executat trecerea fara sa respect semnalele acustice si luminoase+barierele si am mentionat ca am martor care sa demonstreze veridicitatea declaratiei mele.

La cel de-al doilea termen a venit martorul care a declarat ca am executat corect trecerea la nivel cu calea ferata.
De asemenea, am facut mentiune in plangere cu privire la faptul ca la rubrica "martor asistent" nu exista nici un nume (asa cum este specificat in art 19, alin 1 din O.G. 2/2001). Mai mult decat atat, in intampinarea trimisa de politia rutiera e mentionata (la descrierea faptei) o alta data si ora fata de cele trecute in procesul-verbal. Politia nu a depus la dosar nici o dovada (video, foto) si a cerut judecarea cauzei in lipsa, mentionand ca agentul a procedat corect, iar eu am prezentat fapta subiectiv.

La ultimul termen mi s-a dat cuvantul pe fond si am mentionat ca doresc anularea procesului-verbal si exonerarea de la plata amenzii. Totodata, am mentionat ca politia a trecut o data si ora gresite in intampinare.

Astazi, accesand portalul instantelor de judecata, am observat ca plangerea a fost respinsa ca neintemeiata : "Solutie: Respinge plangerea ca neintemeiata". Nu exista mentiuni cu privire la faptul ca poate fi atacata cu recurs in 15 zile.

Totodata, am citit ca a fost modificat art 118 cu din legea 202/2010 si am inteles ca hotararile judecatoresti pe tema plangerilor contraventionale raman definitive si irevocabile.

Va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva, data fiind situatia in care ma aflu?

Consider ca am fost nedreptatit si nu este normal sa imi fie respinsa plangerea fara a avea la dispozitie si alte mijloace de probare a nevinovatiei mele.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bratucu , utilizator 01:44, 11 Mai 2011
mai ai posibilitatea de a face o contestatie in anulare...dar si aici, trebuie motive intemeiate....intradevar, nu mai poti formula recurs, aceasta hotarare a judecatoriei este IREVOCABILA, dar incearca sa faci o cont in anulare...in caz de ceva, poti contacta si un avocat ptr o idee ceva...sau poate mai primesti aici ceva sfaturi...
iti urez bafta...!
si inca ceva, nu intra in panica...chiar daca a venit martorul, degeaba, asa a considerat judecatorul, ca nu ai dreptate...chiar daca a gresit ora in cuprinsul intampinarii, judecatorul poate sa aiba in vedere ora si data inscrisa in procesul verbal....
tu ai invocat vreo exceptie? am vazut ca ai invocat faptul ca nu a fost completata o rbrica a procesului verbal...ai cerut sa-ti admita exceptia de nulitate? sau doar anularea ptr motivele pe fondul cauzei?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
bogdan31, utilizator
Salut,

Multumesc pentru raspunsul oferit.

Da, in plangere am mentionat faptul ca este o situatie in care procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta.

De asemenea, va rog sa imi spuneti cum se formuleaza o contestatie si ce motive intemeiate ar trebui sa cuprinda?

Merci
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
dobrevictor, utilizator
In ce data a fost pronuntata hotararea dvs.?
Reveniti!
Buna ziua,

In data de 22.03.2011.

Va multumesc
Din pacate, va trebui sa predati permisul de conducere in termen de 15 zile de la data pronuntarii instantei, nepredarea in acest termen ducand la majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere cu inca 30 de zile.:sorry:

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Cum predau permisul? octaradu1 octaradu1 Daca am pierdut procesul cu politia ..cum predau permisul azi se fac 14 zile ... ma duc si il predau pur si simplu ? mentionez ca au trecu 14 zile de cand sa ... (vezi toată discuția)