avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis de conducere)

Buna seara,

Pe data de 09.08.2010 am depus o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie care mi s-a intocmit ca urmare a nerespectarii semnalelor acustice si luminoase si a barierelor la o trecere la nivel cu calea ferata. Va mentionez faptul ca nu am semnat procesul-verbal (sectiunea ca iau la cunostinta) pentru ca nu mi-a fost dat sa il citesc.

In plangere am prezentat faptul ca nu am executat trecerea fara sa respect semnalele acustice si luminoase+barierele si am mentionat ca am martor care sa demonstreze veridicitatea declaratiei mele.

La cel de-al doilea termen a venit martorul care a declarat ca am executat corect trecerea la nivel cu calea ferata.
De asemenea, am facut mentiune in plangere cu privire la faptul ca la rubrica "martor asistent" nu exista nici un nume (asa cum este specificat in art 19, alin 1 din O.G. 2/2001). Mai mult decat atat, in intampinarea trimisa de politia rutiera e mentionata (la descrierea faptei) o alta data si ora fata de cele trecute in procesul-verbal. Politia nu a depus la dosar nici o dovada (video, foto) si a cerut judecarea cauzei in lipsa, mentionand ca agentul a procedat corect, iar eu am prezentat fapta subiectiv.

La ultimul termen mi s-a dat cuvantul pe fond si am mentionat ca doresc anularea procesului-verbal si exonerarea de la plata amenzii. Totodata, am mentionat ca politia a trecut o data si ora gresite in intampinare.

Astazi, accesand portalul instantelor de judecata, am observat ca plangerea a fost respinsa ca neintemeiata : "Solutie: Respinge plangerea ca neintemeiata". Nu exista mentiuni cu privire la faptul ca poate fi atacata cu recurs in 15 zile.

Totodata, am citit ca a fost modificat art 118 cu din legea 202/2010 si am inteles ca hotararile judecatoresti pe tema plangerilor contraventionale raman definitive si irevocabile.

Va rog sa imi spuneti daca mai pot face ceva, data fiind situatia in care ma aflu?

Consider ca am fost nedreptatit si nu este normal sa imi fie respinsa plangerea fara a avea la dispozitie si alte mijloace de probare a nevinovatiei mele.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bratucu , utilizator 01:44, 11 Mai 2011
Ma gandesc ca s-ar putea sa am o sansa. Incidentul s-a intamplat pe raza judetul Ialomita,dar eu am domiciliul in Constanta. Cand am facut contestatia, am depus-o la Constanta, cu gandul ca o sa se intarzie procedura standard. Toate astea se intamplau in 2010 in primavara. Avand in vedere ca decizia s-a luat exact peste 1 an, ma gandesc ca poate inca nu a ajuns in Constanta decizia finala si inca sunt in termen. Eu trebuie sa ma prezint pentru copie la Fetesti(locul ultimei infatisari) sau la Constanta( locul unde am depus toate actele), si domiciliul meu?

Mersi.
sanse nu mai ai , asta ca sa te imbarbatez de la inceput. stii cum e zicerea aia cu "sunt nevinovat"? toti dar absolut toti care au probleme cu legea sunt nevinovati. inclusiv eu.:D daca te-au si inregistrat nu inteleg de ce ai mai facut plangere. mai faci pe "nebunul" cand esti convins ca ai depasit cu 10-20 km/k in plus dar din ce zici tu ai cam avut dublu. in sfarsit, fiecare cu dreptatea lui. mie mi-au suspendat permisul ptr o neacordare de prioritate la care eram convins ca dreptatea era de partea mea, am facut plangere, politia a venit cu niste fotografii in care nu se vedea nici numarul de inmatriculare si nici nu se distingea nici ce fel de masina este, si cu toate astea am pierdut:((. dar era vorba despre tine. parerea mea, da un telefon la registratura judecatoriei din fetesti, spui ca esti din alta localitate, ca ai vazut hotararea pe portal.just.to si intrebi daca ti-au comunicat hotararea. in cel mai fericit caz daca dai peste o persoana amabila o rezolvi asa. daca nu, cred ca treb sa faci un drum pana la fetesti si sa te inarmezi cu rabdare, afla programul registraturii sa nu faci drumul degeaba, ceri dosarul de la arhiva, iti faci o copie dupa hotarare ,cu copia si cu permisul te duci si il predai la politie. fii atent daca hotararea este definitiva si irevocabila si daca ti-a acordat recurs, ceea ce nu prea cred. ca sa o faci definitiva trebuie sa o legalizezi sa nu ai surpriza ca te duci la politie si nu iti primesc aia permisul ca nu e hotararea legalizata, alt drum, alta distractie. nu stiu cum e cu plangerile astea facute in alta parte decat localitatea de domiciliu. oricum li se rupe ca iti trimit sau nu comunicarile alea, asa ca tot tu alergi pina ti se apleaca. atentie, nu spera ca se prescrie ca speri degeaba. prescrierea este dupa 5 ani daca nu te prind intre timp cu alte belele sa iti suspende permisul. amenda la fel, dupa 5 ani se prescrie, dar aia o sa iti vina de la fisc cand o sa platesti impozitele. cheltuieli de judecata nu se platesc. testul de 13/15 este obligatoriu indiferent de perioada de suspendare, adica si numai ptr 1 luna. in concluzie sint 2 variante in cazul tau care ai luat 3 luni suspendare ptr depasire vit legala cu 41-50 km si 500 amenda: var.1.: hotarare definitiva si irevocabila, 15 zile trebuia predat permisul de la data hotararii, in caz contrar, bonus 1 luna, (adica 4 luni suspendare), test 13/15 obligatoriu, nu se reduce pedeapsa la 1 luna ptr ca nu ai predat permisul in termen. var.2.: hot.def si irev., predat permisul in termen de 15 zile, test 13/15 obligatoriu, reducere pedeapsa la 1 luna suspendare. in ambele cazuri treb sa platesti amenda care o a iti vina acasa o dat cu impozitele.(la anul, in 2012, daca nu o platesti pina atunci,si pastreaza chitanta). succes!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
cyan, moderator
Superb:)))

multumesc mult, am sunat acum la rutiera din Cta si cica pot sa vin sa predau permisul cu buletinul si verifica ei daca s-a facut sau nu instiintare. Asta e,oricum n-am altceva ce face.

o zi frumoasa.
asta-i viata !uneori castigi,uneori pierzi. ai noroc ca se ocupa baietii si nu te mai pun pe drumuri. atentie, hotararea daca a fost comunicata s-a trimis in mod sigur si la politia unde ai permisul inregistrat, deci este posibil sa aiba si ei hotararea. cu toate ca n-am mai auzit pana acum sa te roage politia ceva si sa se ocupa ei in locul tau, intelegi ce vreau sa spun. ptr tine e bine ca incepe perioada de suspendare mai repede si nu mai alergi tu dupa acte,bla, bla. in orice caz, chiar daca par binevoitori ,sunt obligati sa iti trimita in scris acasa perioada de suspendare si obligativitatea testarii la regulile de circulatie. testul de 13/15 este simplu si contine numai intrebari despre reguli de circulatie, un singur raspuns este valabil. mai citeste regulamentul inainte de test si nu raspunde "din practica". succes si nu mai apasa pedala asa tare ,mai ales in localitate.
Nu mai este nevoie de test, am 120 de zile de baut bere fara niciun risc :))))

Multumesc de sfaturi dar din pacate traim intr-o tara de tot.... :)

Noapte buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Cum predau permisul? octaradu1 octaradu1 Daca am pierdut procesul cu politia ..cum predau permisul azi se fac 14 zile ... ma duc si il predau pur si simplu ? mentionez ca au trecu 14 zile de cand sa ... (vezi toată discuția)