Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat in urmatoarea situatie:
In 2009, am fost "luat" de aparatul Radar pe zona Lunca Corbului - ARGES cu o viteza de 102 km/h in localitate. In acea zi mi s-a ridicat Permisul de Conducere pe o durata de 90 zile si s-a eliberat dovada de 15 zile. Am contestat procesul Verbal de Contraventie si am redobandit Permisul pana la solutionarea procesului. In perioada 2009 - 12.09.2011 procesul a derulat normal si in data de 12.05.2011 ( data contestatiei facute la decizia lor de castig in favoarea IPG- ARGES) s-a dat hotararea irevocabila de respingere a Contestatiei facute la prima sentinta. Aceasta am vazut-o pe site-ul tribunalului ARGES.(nu am primit-o in scris prin posta).
Intrebare? - Va rog sa-mi spune-ti ce se va intampla! Voi primi acasa Hotararea si apoi in 15 zile voi depune permisul sau ma duc de buna voie la "militie" sa-l las acolo?
aveti 15 zile de la data pronuntarii solutiei in recurs, solutie care nu vi se va comunica, asa cum s-a intamplat cu cea din prima instanta. asa ca, mergeti si depuneti de bunavoie permisul la politie. este posibil ca acestia sa va ceara o dovada a solutiei din recurs, caz in care trebuie sa mergeti la Tribunal si sa solicitati un certificat de grefa din care sa reiasa solutia ( copie de pe Decizie nu puteti sa obtineti in 15 zile de la pronuntare ptr ca aceasta nu este redactata intr-un tp atat de scurt ).
Multumesc mult, dar tin sa precizez ca prima Solutionare mi-a fost comunicata in scris pe adresa din buletin. In acest caz o astept si pe a II-a si apoi in 15 zile ma prezint cu solutionarea si permisul?
Decizia din recurs nu se comunica, fiind irevocabila, deci nu aveti ce sa mai asteptati acasa.
termenul de 15 zile curge de la data pronuntarii solutiei de instanta, nu de la data comunicarii solutiei.