avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare pv - recurs respins, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare pv - recurs respins, consecinte

buna ziua,
am contestat un pv de contraventie sanctionat cu suspndarea permisului de conducere pt 30 zile, am pierdut la judecatorie am facut recurs si..."Solutia pe scurt: respinge recursul ca neîntemeiat. irevocabilă. pronunţată în şedinţă publică azi, 03.03.2014."
intrebarea e daca mai am dreptul la vreo cale de atac sau aici am terminat procesul, si daca nu mai am nici o cale de atac cum trebuie sa procedez (stiu ca trebuie sa legalizez ceva de pe la tribunal) si in cat timp trebuie sa predau permisul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:33, 5 Martie 2014
Nu mai aveti o alta cale de atac(caile de atac extraordinare nu pot fi luate in calcul in mod rezonabil).
Art. 118 alin. 4 din OUG 195/2002 prevede obligatia de a preda permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii.
am inteles, trebuie sa scot hotararea de la tribunal si sa o legalizez sau ma duc pur si simplu cu permisul la rutiera si-l predau?
Predati permisul pur si simplu. Pana se redacteaza hotararea pot sa treaca 10-12 luni(in practica). Daca tot vreti sa mergeti cu dovezi, cereti un certificat de grefa de la Tribunal, dar predati permisul in cele 15 zile de la pronuntare..
Bună seara.
E foarte probabil să mai luaţi un bonus de 30 de zile deoarece [editat] s-ar putea să nu vă ia permisul fără hotărârea pe care scrie definitiv şi irevocabil. Eu personal am păţit asta mai demult e adevărat, nu ştiu cum o fi acum. Atunci am pierdut în prima instanţă şi m-am dus să dau permisul când am văzut soluţia pe net. Nu au vrut să mi-l ia şi am făcut recurs şi i-am bătut. Sfatul meu este să mergeţi cu certificat de grefă şi să încercaţi să predaţi permisul în termenul de 15 zile. Dacă nu vor să vi-l ia, trimiteţi-l prin poştă cu confirmare de primire ca să aveţi o dovadă scrisă. Dacă se ajunge la trimisul prin poştă, o să aveţi probleme când o să doriţi să-l ridicaţi după 30 de zile [editat] nu au să vi-l dea decât cu mari scandaluri.
Vă rog să ne ţineţi la curent despre cum decurge situaţia.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Am pierdut fondul luis29 luis29 In cazul in care am pierdut fondul, pentru depasirea vitezei cu 50 km/h peste limita legala, se mai poate face recurs? Exista si alta cale de atac? (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)