avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Testament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Testament

In urma decesului tovarasului meu de viata timp de 22 ani , acesta mi a lasat prin testament apartamentul cu toate bunurile existente. Acest testament a fost facut la notar cu 1 an inaintea decesului lui. Noi n am fost casatoriti, el neavind parinti in viata nici copii.Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez acum pentru a intra in posesia apartamentului in care deja locuiesc. Va trebui sa merg din nou la notar sau la tribunal?Daca poate cineva sa ma ajute ii multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doinitzaalexei , utilizator 16:05, 25 Martie 2008
doinitzaalexei a scris:

In urma decesului tovarasului meu de viata timp de 22 ani , acesta mi a lasat prin testament apartamentul cu toate bunurile existente. Acest testament a fost facut la notar cu 1 an inaintea decesului lui. Noi n am fost casatoriti, el neavind parinti in viata nici copii.Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez acum pentru a intra in posesia apartamentului in care deja locuiesc. Va trebui sa merg din nou la notar sau la tribunal?Daca poate cineva sa ma ajute ii multumesc anticipat.

Trebuie sa va adresati notarului public pt. dechiderea succesiunii.
Cererea de deschiderea a succesiunii o adresati notarului public in circumscriptia caruia a avut ultimul domiciliul tovarasul dvs de viata.

Documente necesare pentru deschiderea succesiunii:
- Certificatul de Deces
- Testament (Legat universal sau particular)
- Titlurile de proprietate ale defunctului (contracte de vanzare cumparare, donatie, certificate de mostenitor, etc.) - reprezinta actele de baza ale masei succesorale.
- Certificat de atestare fiscala (eliberat de Directia Taxe si Impozite din sectorul in care a fost inregistrat decesul).
- Certificat de deschidere a succesiunii (eliberat de Camera Notarilor Publici).
Multumesc din suflet pentru informatiile promte pe care mi le ati acordat.Sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune danaistratescu danaistratescu Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru o succesiune. Este vorba de un apartament de 3 camere semi-decomandat, situat ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)
Succesiune/diaspora delfran delfran Sa va prezint succint situatia:tata a avut un apartament in Buc si probabil ceva bani in conturi, certificate de investitor si de trezorerie.Eu si sora ... (vezi toată discuția)