avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe disponibilizare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe disponibilizare

Buna ziua si un an nou fericit, va abordez intr-o problema delicata:
Tatal meu a fost in concediu de boala timp de un an de zile ,iar in aceasta perioada nu si-a mai achitat ratele la bancile pe care le avea, acestea trimitand popriri la intreprindere....conf.legii nu i-au retinut din co.medical, iar acum a fost disponibilizat cu salarii compensatorii...pot sa-i fie retinuti banii pentru popririle anterioare ? Va multumesc, astept raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:16, 1 Aprilie 2011
da, salariile compensatorii pot fi poprite. poprirea are efect si ptr orice sume viitoare datorate de tert debitorului executat.
Daca tatal meu merge la bancile respective pt. a gasi o solutie,respectiv reesalonarea ratelor si bancile ar trimite catre intreprindere ca s-a rezolvat pe cale amiabila litigiul privind poprirea, firma este obligata sa-i dea salariile compensatorii?Iar firma pana la solutionarea problemei este obligata sa-i retina banii fara a-i trimite catre creditor?Mentionez ca tatal meu a fost diagnosticat cu cancer si de aceea a stat 1 an in co. medical nemaiputandu-si achita ratele.
Va rog sa-mi dati un raspuns in aceasta privinta, va multumesc

Art. 409 alin. 4 Cod procedură civilă, prevede că: „ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricărei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmărite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)
Este corecta retinerea din salariu? INOTT INOTT buna ziua , chiar daca am mai citit cate ceva despre acest subiect as vrea totusi sa ma ajutati cu niste lamuriri, pentru care va multumesc anticipat> 1. ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator emy2001 emy2001 Buna ziua ,am o mare rugaminte voi fi disponibilizata cf art 65,si se vor acorda 3 salarii compensatorii,in fiecara luna nu cumulate.Problema este ca acum in ... (vezi toată discuția)