avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FUZIUNE FIRME
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FUZIUNE FIRME

ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:04, 6 Ianuarie 2011
Fuziunea reprezinta o operatiune in urma careia una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare (desi in conditiile art. 238 alin. 4 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale pot sa fie in lichidare, insa sa nu-si fi distribuit activele intre asociati) si transfera totalitatea patrimoniului lor unei alte societati in schimbul repartizarii catre actionarii societatii sau societatilor absorbite de actiuni de la societatea absorbanta si posibilitatea platii in numerar a maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare, transferand patrimoniul lor in totalitate unei societati pe care o constituie, in schimbul repartizarii catre actionarii lor de actiuni la societatea nou-constituita si eventual a platii in numerar a maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate.
Aceasta regula se aplica si la SRL-uri, deci cred ca macar unul din asociatii firmei absorbite trebuie sa fie asociat in absorbanta.
CAMELIAPINDICHI a scris:

ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE?

Se poate in functie situatia financiara a soc absorbite (activul net contabil)
Nu mai scrieti cu litere mari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Fuziune!!! - neacordare parti sociale mmer mmer exista situatii/cazuri in legatura cu o fuziune, cand e posibil sa nu se acorde actionarilor din societatile absorbite parti sociale la societatea absorbanta ... (vezi toată discuția)
Plata in numer cu ocazia fuziunii Gabriela  CHIRAZOF Gabriela CHIRAZOF Art. 238 alin. (2) lit. a) din Legea 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare prevede că divizarea este operatiunea prin care: a)o societate, dupa ... (vezi toată discuția)