avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata in numer cu ocazia fuziunii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata in numer cu ocazia fuziunii

Art. 238 alin. (2) lit. a) din Legea 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare prevede că divizarea este operatiunea prin care:
a)o societate, dupa ce este dizolvata fara a intra în lichidare, transfera mai multor societati totalitatea patrimoniului sau, în schimbul repartizarii catre actionarii societatii divizate de actiuni la societatile beneficiare si, eventual, al unei plati în numerar de maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate;
Va rog sa imi spuneti ce reprezinta plata în numerar de maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate. Cine cui o da, ce regim are?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:32, 21 Februarie 2011
In cazul divizarii totale, asociatii firmei dizolvate pot primi o prima de divizare in numerar.
Legea limiteaza aceasta suma la maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor/partilor sociale repartizate.

Plata se face de catre firma primitoare, se impoziteaza cu 16% pentru ca este venit din investitie iar acordarea acesteia este facultativa, nu obligatorie.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme CAMELIAPINDICHI CAMELIAPINDICHI ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE? (vezi toată discuția)
Divizarea societatii - cedarea folosintei imobilului ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE in situatia in care in contractul de inchiriere este specificat ca nu pot fi cedate drepturile de folosinta unei alte societati si locatarul nu poate ... (vezi toată discuția)