avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentare in instanta prin mandat/procura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentare in instanta prin mandat/procura

Buna ziua.
As avea o intrebare. Am terminat Facultatea de Drept acum cativa ani, insa nu am profesat.
Un vecin al meu care imi este si o ruda mai indepartata m-a rugat sa il ajut cu doua procese, intr-un proces cu Politia Rutiera si in unul de succesiune.
Cum pot oare sa il ajut? Auzisem de asa numitii procuristi...cei care reprezinta pe baza de procura. Este posibil? E nevoie de o procura intocmita in forma oficiala sau este suficienta o imputernicire de mana si copie dupa acte?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 18:34, 4 Ianuarie 2011
Sper ca nu in facultate at auzit de "procuristi":)
Puteti sa-l reprezentati pe respectivul daca aparearea nu este obligatorie ( caz penal ) , iar acesta va face un mandat de reprezentare. Poate fi si declaratia expresa a acestuia facuta direct in fata instantei , cu aceeasi valabilitate.
procura trebuie făcută prin înscris sub semnătură legalizată sau notarială , mandatarul neavocat nu poate pune concluzii decât prin avocat şi poate fi admis numai în cazul rudelor de până la al IV-lea gradul inclusiv.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Iosif Balint, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)