avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se poate intampla la o succesiune?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se poate intampla la o succesiune?

Buna ziua am si eu o problema.
Am avut o matusa din partea mamei. Aceasta a decedat. Ei nu aveau copii iar sotul ramas, deaorece au fost ca si parintii mei, dupa ce a facut succesiunea catre al a intocmit un testament prin care imi lasa o parte din bunurile sale (casa). Cealalta parte, adica ceva pamanturi agricole a dorit sa fie impartita de catre nepotii de frati (6). Intrebarea mea este daca unul dintre acestia poate ataca testamentul si daca da cum s-ar putea reimparti totul. Mutumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 20:19, 25 Martie 2008
Nici tu, nici ceilalti nepoti nu puteti ataca testamentul.
Pot ataca testamentul doar mostenitorii rezervatari: descendenti (in linie directa), sotie, parinti. In lipsa acestora, nu va fi nicio problema.
Ca sa nu existe probleme nici cu privire la validitatea testamentului, cel mai indicat e ca acesta sa fie facut la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament plesoiu irina plesoiu irina matusa mea este singura proprietera,sotul a murit iar copi nu au avut,iar mie nepoata ei mia facut un testament in care scrie ca imi lasa intreaga avere.as ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)