avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

matusa mea este singura proprietera,sotul a murit iar copi nu au avut,iar mie nepoata ei mia facut un testament in care scrie ca imi lasa intreaga avere.as vrea sa stiu daca il poate ataca cineva de exemplu alti nepoti.vreau sa specific ca nu are nici frati.multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:39, 20 Noiembrie 2010
Buna ziua !
In masura in care nu exista mostenitori rezervatari , nu aveti de ce sa va faceti griji .
Mostenitorii rezervatari sunt :
- Descendentii defunctului de orice grad (art. 841-842 Cod civil), deci toate persoanele care fac parte din clasa I de mostenire legala: copii defunctului si urmasii lor in linie dreapta la infinit;
- Parintii defunctului (art. 843 Cod civil), deci ascendentii privilegiati din clasa a II-a de mostenitori legali;
- Sotul supravietuitor al defunctului, prin efectul legii 319/1944, fie ca va veni in concurs cu alti mostenitori rezervatari, fie ca este singurul mostenitor rezervatar si vine in concurs cu ascendentii ordinari, colateralii ordinari sau privilegiati sau cu persoane straine gratificate de defunct.
Bafta !

Asa este. Si adaug, daca intruneste toate cerintele de forma si fondo. Arts. 800 si uu al C. civil. (Un exemplu, daca nu apare si alt testament posterior...).
poate fi atacat de alti nepoti de acelasi grad rudenie ca dvs. preferabil e sa va faca contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Athe este vorba de un testament, nu de sucessiunea legala.
plesoiu irina a scris:

matusa mea este singura proprietera,sotul a murit iar copii nu au avut, iar mie nepoata ei mi-a facut un testament ...
vreau sa specific ca nu are nici frati.


NEPOTII sunt de doua ...soiuri
- nepoti de fiu/fiica
- nepoti de frate/sora.

Daca "matusa" n-a avut nici copii si nici frati, atunci ma intreb de unde o avea nepoti!?
Cat de nepoata ii sunteti dvs.?
Sunteti nepoata sotului ei?
Mostenirea dupa sot a dezbatut-o!? (are certificat de mostenitor dupa sot? averea aceea nu era dobandita impreuna cu sotul ei!?).

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale ale copiilor sotului decedat nane406 nane406 Buna ziua! Mama mea a decedat acum 2 ani. Sotul ei, care nu este si tatal meu a decedat luna aceasta. Nu am facut succesiunea dupa mama mea. Casa si terenurile ... (vezi toată discuția)