avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cata rabdare sa mai avem ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cata rabdare sa mai avem ?

Buna seara , din prostie sau nu akm cativa ani cand ne mergea fff bine atat mie cat si sotului din punct de vedere financiar am facut cateva credite de nevoi personale , a venit si anul 2010 cu diminuare salariilor si chiar a lipsei locului de munca si implicit neplata ratelor catre creditori (banci , ifn) s-a ajuns la poprire pe salariu . Pana aici nimic nelalocul ei . Sotul meu isi i-a salariul pe un card de debit partial si restul cash , pe partea de salariu de pe card s-a instituit poprirea de catre banca X emitenta cardului pe toata suma desi i s-au adus la cunostinta adresa de la executor in care se specifica fff clar ca daca sumele de bani care se gasesc pe numele lui provin din salariu sa se opreasca decat 1/3 din salariu sau cel mult 1/2 daca sunt mai multe popriri si contractul de munca in care era trecut salariul . Acest lucru s-a intamplat la ultimul salariu virat si mai exact pe 17.12.2010 . incepand din aceasta data a inceput calvarul nostru , am mers la o agentie a bancii am transmis actele catre serviciu popriri , am vorbit in centrala ei ne spuneau ca in cazul in care am depus toate acele acte cei de la ghiseu ar trebui sa ne elibereze restul de bani am revenit la ghiseu am facut sesizare scrisa in final si am pus si noi cred ca o intrebare destul de simpla banii sau un raspuns la la acea sesizare cand il primim in banca ni s-a spus ca inr-o zi doua cand am revenit cu un telefon ii citez- a pai stati ca nu este asa de simplu si nu se primeste raspunsul asa de repede dureaza in jur de 20 de zile- . Nu stiu daca mai exista alta forma de a lua legatura cu ei pe cale amiabila asa ca VA ROG SA MA SFATUITI SI DVS . CE SA FAC MAI DEPARTE
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:03, 9 Ianuarie 2011
limitele de 1/3 respectiv 1/2 din salariu sunt aplicabile cind se popreste SALARIUL adica cind tertul poprit este ANGAJATORUL.
in cazul dvs s-a facut poprirea pe CONTUL BANCAR unde limitele precizate nu sunt aplicabile, deoarece tertul poprit este BANCA si nu ANGAJATORUL.
din punctul de vedere al bancii, suma poprita nu este salariu si deci poprirea este totala.

singura dvs sansa este sa nu mai primiti banii in contul bancar, ci cash. astfel, poprirea facuta la angajator se va face in limita de 1/3 (sau 1/2, dupa caz).
matahachiro a scris:

limitele de 1/3 respectiv 1/2 din salariu sunt aplicabile cind se popreste SALARIUL adica cind tertul poprit este ANGAJATORUL.
in cazul dvs s-a facut poprirea pe CONTUL BANCAR unde limitele precizate nu sunt aplicabile, deoarece tertul poprit este BANCA si nu ANGAJATORUL.
din punctul de vedere al bancii, suma poprita nu este salariu si deci poprirea este totala.

unde "scrie" ca daca executarea salariului se face din contul bancar nu e valabil 1/3 la 1/2:rolleyes: ...
cum adica din punct de vederea ala bancii "suma poprita nu e salariu"?...
atunci ce e?... ce-i convine bancii?... e salariu toata ziua, oriunde s-ar afla!B-) ...
nu va mai chinuiti sa luati bani de la banca nu o sa mai vedeti...chiar daca aveti dreptate si au luat mai mult...
insa va spune bine, executorul nu va facut poprire la locul de munca, el a instituit "sechestru" pe conturile bancare alea titularului.
vad ca nu spuneti nimic de dobanzi, cred ca nu le stiti pana acum..
ionut12345 a scris:

nu va mai chinuiti sa luati bani de la banca nu o sa mai vedeti...chiar daca aveti dreptate si au luat mai mult...
insa va spune bine, executorul nu va facut poprire la locul de munca, el a instituit "sechestru" pe conturile bancare alea titularului.
vad ca nu spuneti nimic de dobanzi, cred ca nu le stiti pana acum..

de ce sa nu ia banii de salariu de la banca? ... pai s-a ajuns sa se fuga cu banii de salariu din calea bancii, sa se "ascunda" salariul, ca altfel ia banca "mai mult"?...
pai ce, aici e "pe apucatelea"?!... care e mai iute de mana?!:rolleyes:

Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Banca nu are se unde sa stie ca banii sint din salariu si nu wste treaba ei sa verifice. S-a pus poprire pe cont si nu pe salariu, legal sunt 2 lucruri total diferite imdiferent daca va convine sau nu. Puteti citi codul de procedura civila ptr info suplimentar

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)