as avea si eu o problema:
Am fost implicat intr-un accident de circulatzie la care am fost gasit vinovat, proprietarul pagubit nu doreste sa foloseasca RCA-ul meu pe motiv ca nu il despagubeste indeajuns firma de asigurare , vrea sa foloseasca casco-ul lui pt reparatii.
Firma casco pe cine da in judecata pt a-si recupera banii pe mine sau pe firma de asigurari??
Va multumesc anticipat
In favoarea dvs. soc. de asig. plateste daunele . Asadar indiferent care varianta o adopta pagubitul dvs prezentati polita RCA. In situatia in care alege asi repara auto pe casco atunci acea societate de asig. se indreapta pt despagubiri catre soc. dvs de asig.
Am intalnit 2 cazuri similare si s-a procedat precum v-am zis DAR soc. care trebuia sa plateasca despagubirile catre soc. care a reparat auto (casco) a refuzat plata iar soc. cu Casco sa indreptat impotriva autorului, in speta dvs.
In limitele indemnizatiei platite,asiguratorul este subrogat in toate drepturile asiguratului contra celor raspunzatori de producerea pagubei iar in cazul in care exista o asigurare obligatorie de raspundere civila in vigoare si impotriva asiguratorului de raspundere civila.
Eventuala diferenta de despagubire dintre asigurarea facultativa si asigurarea obligatorie de raspundere civila auto ramane pe contul asigurarii facultative,neputand fi recuperata de la persoana vinovata.
Este firesc ca persoana prejudiciata sa apeleze la solutia cea mai convenabila.Dv.nu aveti nimic de pierdut.
Ba da , are.
daca asiguratorul RCA refuza plata pe diverse motive ...se indreapta impotriva autorului accidentului.
daca vreti va dau cel putin 2 cazuri.
Daca asiguratorul refuza plata,asiguratul are la indemana parghii legale.
Nu exista "diverse motive" cat priveste refuzul la plata,exista cazuri in care asiguratorul RCA este exonerat de garantie.
@beku nu a adus in discutie aceste aspecte.A expus o problema si raspunsul meu a fost conform cu legislatia(au fost discutii cu privire la diferenta de despagubire dar nu cunosc sa existe modificari la lege).
Deja intram in polemici...insa stim prea bine ca teoria e una si practica e cu totul alta.
Sigur ca asiguratorul raspunde in totalitate in locul celui vinovat (in speta ) dar de cele mai multe ori in realitate nu se intampla asa !!!
Daca cetateanul s-a indreptat catre un forum e bine sa informam asupra tuturor aspectelor. Daca stii ca ai dreptate nu e suficient.
PS. exista ''diverse motive'', spre exemplu un calcul gresit al pieselor. O firma foloseste EuroTax alta Svache etc
Despagubire rca
elena_mdv
Buna seara,
As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Despagubiri
imac
Buna ziua. V-as ruga sa ma luminti in speta urmatoare:
In noiembrie 2006 X si Y sunt implicati intr-un accident. X este transportat la spital unde pe ... (vezi toată discuția)