Buna ziua. V-as ruga sa ma luminti in speta urmatoare:
In noiembrie 2006 X si Y sunt implicati intr-un accident. X este transportat la spital unde pe linga ingrijiri medicale i se iau si probe de singe si rezulta o alcolemie de 0.5%o. Se intocmeste proces verbal de contraventie pe numele lui X , fara ca acesta sa-l semneze si fara martori ( il semneaza un tert), cu amenda de 200 lei. Y repara masina pe asig. casco , iar societatea la care era asigurat X nu doreste sa achite paguba. Societatea la care Y avea casco da in judecata societatea la care X avea rca si-l cheama si pe X de la care precizeaza ca nu are nici o pretentie. Ce poate pati X , tinind cont ca la acea data nu savirsise om infractiune ci doar contraventie?
Si daca cel vinovat de producerea accidentului este considerat X , societatea la care avea asigurare se poate indrepta impotriva lui ? sau ma rog in cazul in care se indreapta impotriva lui, ce sanse sunt ca instanta sa-l oblige pa X sa plateasca?
X a contestat procesul verbal?In ce temei refuza asiguratorul RCA plata despagubirii?
Daca nu au existat pretentii indreptate impotriva lui X nu vad cum ar mai putea exista de acum inainte.Intervine prescriptia.
Casco vs. rca
lorefaur
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri
ContSters180906
as avea si eu o problema:
Am fost implicat intr-un accident de circulatzie la care am fost gasit vinovat, proprietarul pagubit nu doreste sa foloseasca RCA-ul ... (vezi toată discuția)