avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri

Buna ziua. V-as ruga sa ma luminti in speta urmatoare:
In noiembrie 2006 X si Y sunt implicati intr-un accident. X este transportat la spital unde pe linga ingrijiri medicale i se iau si probe de singe si rezulta o alcolemie de 0.5%o. Se intocmeste proces verbal de contraventie pe numele lui X , fara ca acesta sa-l semneze si fara martori ( il semneaza un tert), cu amenda de 200 lei. Y repara masina pe asig. casco , iar societatea la care era asigurat X nu doreste sa achite paguba. Societatea la care Y avea casco da in judecata societatea la care X avea rca si-l cheama si pe X de la care precizeaza ca nu are nici o pretentie. Ce poate pati X , tinind cont ca la acea data nu savirsise om infractiune ci doar contraventie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:56, 16 Martie 2010
nimic, in opinia mea
Si daca cel vinovat de producerea accidentului este considerat X , societatea la care avea asigurare se poate indrepta impotriva lui ? sau ma rog in cazul in care se indreapta impotriva lui, ce sanse sunt ca instanta sa-l oblige pa X sa plateasca?
n-are cum.. ca e doar cel care detine RCA ul.. ar fi o prostie, o ineptie.. nu zic ca nu se poate.. zic ca ar fi absurd si putin probabil
Mii de multumiri!
X a contestat procesul verbal?In ce temei refuza asiguratorul RCA plata despagubirii?
Daca nu au existat pretentii indreptate impotriva lui X nu vad cum ar mai putea exista de acum inainte.Intervine prescriptia.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident, despagubiri ulterioare? 25072007 25072007 Buna, din pacate ma framanta o problema. un membru al familiei mele a fost autorul (conform politiei) a unui accident rutier soldat cu decesul ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters180906 ContSters180906 as avea si eu o problema: Am fost implicat intr-un accident de circulatzie la care am fost gasit vinovat, proprietarul pagubit nu doreste sa foloseasca RCA-ul ... (vezi toată discuția)