Buna ziua,
As dori o lamurire:in conditiile noii Legi a pensiei,anii lucrati in Grupa a IIa de munca inainte de 2001,se scad din varsta de pensionare standard de 63 de ani sau din varsta la care prin crestera graduala as avea dreptul sa ies la pensie de limita de varsta adica 61 de ani si 7 luni?Totodata trebuie sa am si anii de cotizatie la CAS aferenti din Anexa 5?
Din 61 si 7 luni,daca sunteti femeie nascuta in intervalul octombrie -decembrie 1959 iar stagiul complet de cotizare pe care trebuie sa-l indepliniti este de 31 ani si 7 luni,sau cel minim de 15 ani.
Va multumesc frumos ,domnule ! Da, sunt nascuta in octombrie 1959 si am 29 de ani cotizati la CAS si vreo 12 ani in Grupa a II a de munca.Am inteles principiul!Un an cu sanatate!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie
euvictoria
Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru femei
manuq17
Buna ziua ! As dori sa va adresez si eu o intrebare : Cand poate iesi la pensie (chiar si anticipat) o femeie nascuta la data de 20.10.1959 (55 de ani si 3 ... (vezi toată discuția)