avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare casa

as vrea dupa divort sa vand casa in care am locuit cu sotia dar care e dobandita de mine inainte de casatorie prin uzucapiunea de 30 de ani casa ce a fost cumparata la vremea respectiva de parintii mei si si ce drept ar avea ea la un eventual partaj?
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 18:19, 10 Martie 2011
Fiind dobandita inaintea casatoriei este bunul dumneavoastra propriu, nu bun comun.
In cazul in care ati facut imbunatatiri in timpul casatoriei sotia are un drept de creanta asupra acestora in cota care va fi stabilita de catre instanta in cadrul partajului.
si in cazul ca as vinde casa ce se intampla?
nu se intampla nimic doar ca vindeti casa.
sotia va trebui sa inceapa un proces de partaj, sa dovedeasca ca a avut o contributie si daca instanta decide ca are de primit o suma, in cazul in care nu o achitati de buna voie, puteti fi executat silit
ar putea fi atacat actul de vanzare cumparare in cazul ca as vinde mamei mele?
nu inteleg de ce i-ati vinde mamei...
nu poate fi atacat

Alte discuții în legătură

Apartament obtinut in timpul vaduviei, terminat de plata in timpul casatoriei actuale FDrag FDrag Tatal meu a cumparat un apartament in timpul vaduviei, in rate (din \'90) pe care le-a terminat de achitat la mijlocul lui 2003. Intretimp s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Apartament trecut cu contract vz-cumparare Mirela42 Mirela42 Buna ziua, As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu ... (vezi toată discuția)
La cine ramane apartamentu? d807 d807 problema este in felul urmator:sot , sotie, si 2 fiice.cei doi divorteaza, si apartamentul ramane la sot , ca are in grija cele 2 fiice, sotiia fiind ... (vezi toată discuția)