avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul ma inunda

buna seara!
la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de aproape 3 ani (are o problema la sistemul de evacuare al cazii) si refuza reparatia daunei, mai rau are chiar o atitudine ostila si este imposibil de discutat cu el. am luat legatura cu administratorul blocului insa acesta si-a declinat competenta motivand ca vecinul in cauza refuza reparatia si nici administratorul nu se poate intelege cu el. As vrea sa stiu cum pot sa-l oblig sa faca reparatia , dar fara a recurge la instanta. am discutat cu o societate de asigurari si mi-au spus ca ma pot despagubi pt paguba produsa dar nu pot sa-l oblige pe el sa repare adevarata cauza a inundatiei.
cui ma pot adresa , in ce masura asociatia de propietarii trebuie sa-mi apere drepturile.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 7 Mai 2008
Va recomand sa va adresati instantei ca sa-l oblige sa-si repare teava care va creaza probleme si sa va plateasca daune cominatorii de x lei pe zi pana la indeplinirea obligatiei. Faceti cateva foto cu tavanul sau peretii degradati si le atasati cereri si sa aveti 2 martori care sa confirme ca problema este veche si proprietarul refuza sa o repare.
De acord cu VERA.
Singura problema este ca daunele cominatorii le va incasa... statul roman.

Insa, aveti totusi avantajul ca, daca aveti o hotarare judecatoreasca cu obligarea la daune materiale a paratului si o veti pune in executare silita va intelege ca nu este bine pt el.Va avea bani de dat si atunci cand ii veniti cu executorul judecatoresc la usa sa-i ceara banii nu o sa poata ignora situatia.
In plus, vecinul de sus va plati si cheltuielile de executare silita.
S-ar putea sa fie necesar sa se mute intr-o garsoniera daca repeta isprava cu inundatia si dvs. modalitatea cu actionarea in judecata dupa ce va fi executat silit ( daca va mai fi cazul).;)

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc mult pentru raspunsuri.
am mai gasit inca o chestie care sper sa ma ajute. legea asociatiilor de proprietari 230/6.07.2007 prevede in articolul 56(c) sanctiuni pentru acei proprietari care refuza sa efectueze reparatiile de natura a deranja alti locatari. cel putin din cuprinsul legii am inteles ca trebuie sa ma adresez Inspectoratului in constructii sau chiar si primariei , organe ce pot constata aceste neregului. banuiesc ca dupa o amenda , se vor satura a ma mai deranja. sper sa am succes.
Este o idee f buna cea cu art 56 lit. c din Lege.
Singura problema apare acolo daca vecinul de sus va deschide usa celor de la primarie si le va permite sa intre in casa.Altfel, daca nu vor intra in casa vecinului se pot ivi probleme.
El poata sa spuna ca totul este de la o teava comuna.
Daca aveti noroc totul va iesi bine.

Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
#-o din pacate tot in instanta se rezolva. nu prea am auzit cazuri in care astfel de probleme sa se rezolve pe cale amiabila. pasii sunt: avertizare-notificare; iar de nu - actiunea in inst. cerand sa fie obligat sa repare si teava de la el si zidul, tavanul afectat de la dvs. in casa,plus cheltuieli de judecata. dupa ce repara teava si repara si stricaciunea din apartamentul dvs. faceti neaparat asigurare.

www.avocatura.cabanova.ro
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie balcon Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Hotarare pata de apa Jancker Jancker Dragul vicinu meu are o pată de apă pe perete, dupa cateva luni a fost o judecată si decizie de la judecator spune așa: Obliga parata la efectuarea ... (vezi toată discuția)