avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala

din casatoria mea a rezultat un copil de 4 anisori.vreau sa divortez si am cateva nelamuriri,va rog sa ma ajutati.momentan stau intr-o chirie dar mentionez faptul ca nu am nici un contract de inchiriere pe acest apartament.domiciliul din buletin este domicilul comun.intrebarea mea este daca in cadrul procesului de divort,in momentul anchetei sociale,mi se va cere sa dovedesc unde locuiesc printr-un contract de inchiriere?avand in vedere ca se va efectua ancheta sociala este nevoie sa am acest contract?nu dorec incredintarea minorului dar am inteles ca oricum ancheta sociala se face la ambii soti.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:05, 4 Ianuarie 2011
nu vi se cere contract si daca nu doriti incredintarea, nu aveti nimic de dovedit
pai..voi fi intrebat probabil unde locuiesc,nu?
Daca nu cereti incredintarea minorului atunci ancheta sociala se va face la domiciliul comun al sotilor, recte al tatalui. Nu ne=ati spus daca aveti un imobil proprietate bun comun.
In cazul in care ambii soti locuiesc in locuri diferite, ancheta se va face la sotul care cere custodia copilului. Mai direct, daca nu doriti custodia copilului atunci nu aveti probleme.Pur si simplu instanta va intreba la cine va ramane copilul si atunci la acel sot se va face si ancheta sociala
da, comunicati adresa unde locuiti efectiv, dar nu sunteti obligat sa prezentati vreun contract.
Inteleg ca dvs veti depune actiunea de divort, asa ca este evident ca in actiune veti mentiona atat domiciliul din CI cat si cel la care locuiti in fapt ( adresa de resedinta), pentru a va fi comunicate actele procedurale.
Nu va intreaba nimeni daca la acea adresa locuiti cu contract de inchiriere sau nu.
Este suficient sa indicati in actiune adresa si familia la care locuiti.
Ancheta sociala se va efectua la acea adresa mai ales daca veti solicita stabilirea unui program de vizita al minorului, pentru ca instanta sa poata verifica conditiile pe care le puteti oferi minorului in perioadele stabilite conform programului.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna didik didik in momentul in care voi introduce cererea de divort (culpa comuna) semnata de amandoi soti daca se va razgandi paratul si nu va mai fi de acord cu unele ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)