avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ma inteleg prea bine.As vrea sa mi mut domiciliul in alt oras dar sotul nu e de acord spune ca in hotarare adresa unde e copilul e la mama.As vrea sa stiu daca am dreptul sa mi schimb domiciliul si ce implica asta, el mai poate sa mi ia copilul?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:29, 6 Martie 2011
Puteti sa va mutati oriunde, divortul s-a pronuntat cand dvs. locuiati, dar aceasta nu inseamna ca trebuuie sa locuiti acolo pana la moarte! daca in hotararea de divort nu se prevede dreptul ca tatal sa [pastreze legatura cu minorul, in sensul stabilirii unui program de vizitare si de petrecere a timpului cu copilul, nu vad ce obligatii ati avea fata de acesta.Chiar daca ex-sotul va obtine o hotarare in acest sens, nu aveti decat obligatia de a-i comunica adresa actuala( aceasta poate sa fie si in Canada), in nici un caz sa nu parasiti niciodata adresa la care locuiati in timpul divortului!!:stunned:
Va puteti schimba domiciliul.Nu sunteti obligata sa ramaneti in acelasi domiciliu daca apreciati ca sunt neintelegeri cu mama dvs.si v-ar fi mult mai bine dvs. si copilului in alt oras.
Avand in vedere ca minorul va este incredintat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dvs. sunteti reprezentantul legal al minorului si dvs. decideti ce masuri luati cu privire la acesta.
Evident imobilul in care va mutati trebuie sa fie o locuinta decenta in care acesta sa poata fi beneficia de conditii optime de crestere si educare.
Daca tatal are stabilit un drept de vizita prin aceeasi hotarare sau prin alta pe cale separata, aveti obligatia de a-l instiinta cu privire la noua adresa de domiciliu, pentru ca acesta sa-si poata exercita dreptul conform hotararii judecatoresti.
Daca tatal nu are stabilit un program de vizita, atunci acesta poate sa promoveze oricand o actiune de stabilire a relatiilor personale cu minorul.
In ceea ce priveste incredintarea minorului, tatal poate formula de asemenea, oricand o actiune de reincredintare a acestuia, insa o astfel de actiunea poate fi admisa doar in masura in care tatal va adminstra probe din care sa rezulte ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii privind incredintarea s-au schimbat si ca este in interesul minorului ca acesta sa fie incredintat tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)