Am avut o problema mare cu un operator de telefonie (nu este de vorba de reziliere asa cum se tot gaseste pe aici). Din pacate OPC-ul si ANPC-ul si-au dovedit incompetenta. Doresc sa-i dau in judecata insa problema este ca nu prea am habar cum sa incep.
Vis-a-vis de taxa de timbru, pretentiile mele nu sunt in bani lichizi ci sub forma unor servicii (mai precis sub forma de credit de comunicatie) in valoare aproximativ 780 de euro (asta e prejudiciul). Cum se calculeaza taxa de timbru cand vorbim de o astfel de suma virtuala?
In lege am citit ca sunt scutite la a plati taxa de timbru acele actiuni si cereri referitoare la protecţia consumatorilor, atunci când persoanele fizice şi asociaţiile pentru protecţia consumatorilor au calitatea de reclamant împotriva agenţilor economici care au prejudiciat drepturile şi interesele legitime ale consumatorilor.
Prin ce si-au dovedit incompetenta?
Va incadrati in art. 2 din OG 21/1992- privind protectia consumatorilor?
Ca sa fiu mai clar ce raport exista intre dvs. si operatorul de telefonie mobila contarct de furnizare prestari servicii incheiat intre o persoana juridica si o persoana fizica neautorizata?
ONG-urile apara interesele membrilor sai si sunt scutite de taxa de timbru asa cum prevede Ordonanta 21/1992
Incompetenta a fost dovedita prin faptul ca:
- raspunsurile lor contin informatii eronate (chiar si numarul de telefon e gresit in 2 astfel de raspunsuri);
- nu au facut nicio investigatie, raspunsul catre mine l-au formulat in urma discutiilor pe cale electronica avute cu operatorul;
- desi este un serviciul preplatit (prepay) eu zic ca daca nu am contract nu am dreptul de petitionar.
In cazul serviciilor preplatite, exista si pentru ele termene si conditii, de asemenea o oferta generala de produse si servicii, care datorita ANCOM este acum obligatoriu publica pe site-urile web ale operatorilor.
In concluzie ANPC nu e de partea mea, cum vor putea sta lucrurile?
Avand in vedere faptul ca nu ati expus clar obiectul reclamatiei fapt pentru care nu vreau sa-mi dau cu parerea, va sfatuiesc sa cititi Legea 554/2004 Legea contenciosului administrativ.
Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.