Buna seara am si eu o mare problema de vreo 5 luni de zile am o relatie cu o minora eu am 20 de ani ea are 15 ani.turorele ei adica mama ei a fost de acord cu relatia noastra dar acuma de la un timp incoace nui mai convine de relatia noastra si a inceput sa ma tot ameninte ca se duce la politie si ma ameninta ca ma baga la corupere de minore, desi ea ca si tutore a fost de acord cu relatia noastra, imi poate face vreun rau? va rog ajutati-ma:((
Exista mai multe ipoteze.
Actul sexual cu un minor mai mic de 15 ani se pedepseste intotdeauna. Daca minora are peste 15 ani, legea (atat penala cat si civila) ii acorda drepturi si obligatii in plus, presupunand ca e mai "coapta", asa incat actul sexual nu e pedepsit decat daca e savarsit de persoanele mentionate,in art 198 si 199 C. penal si intr-o anume circumstanta: profitand de ascendentul moral asupra minorului. Din ce spuneti dvs nu sunt intrunite conditiile niciunei situatii, iar de promisiuni de casatorie ma indoiesc ca a fost vorba.
In ce priveste infractiunea de corupere de minori , cred ca e mai mult sa va sperie , pt ca desi ar putea sa depuna plangere in acest sens , in practica rareori se aplica legea pt. astfel de cazuri.
Corupere
mgigoloiu
am o relatie ce dureraza de 6 luni , cu o fata de 15 ani iar eu avind 34 de ani , pot fi acuzat de corupere de minori daca intretin relatii sexuale cu acordul ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori
cry_ana
numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si ... (vezi toată discuția)