avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru amante nu exista legi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru amante nu exista legi?

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...
Buna dimineata.Nu exista o asemenea lege.Persoana la care va referiti , pentru a putea fi sanctionata in vreun fel, ar fi necesar va fi creat un prejudiciu material sau moral, pe care sa il puteti dovedi.Astfel , pe calea unei actiuni civile ati putea solicita repararea prejudiciului suferit.Insa nu veti putea folosi calificativul de amanta si atat pentru a solicita despagubiri.Orice persoana care se face vinovata de vreo fapta ilicita poate fi actionata in judecata .Prejudiciul, cum spuneam, trebuie dovedit si trebuie sa fie cert, actual si nereparat inca.Pentru simplul fapt ca aceasta persoana a adus atingere relatiilor dvs. de familie nu exista reglementari.Se intampla des in zilele noastre , din nefercire.Canda era incriminat adulterul, insa, s-a considerat ca fenomenul atat de extins , nu mai are sens sa fie pedepsit de lege.Persoanele care sunt nemultumite de infidelitatea sotului/sotiei, au optiunea divortului.
Scuze, dar sotul este nevinonat in toata aceasta "poveste" ?
Sigur ca vinovatia exista in privinta ambelor parti implicate.Dar vinovatie nu in sensul prevazut de lege ci mai degraba sub forma incalcarii unor reguli si percepte morale.Pentru asta nu cred ca-si face omul griji.Unii oameni nu se sfiesc sa incalce legile nescrise.Din pacate si incalcarea acestora prejudiciaza grav persoane nevinovate.Sotia are optiunea de a-l pedepsi sau a-l ierta, este singura in masura sa o faca.Uneori iertarea este o optiune recomandabila, fiindca pedeapsa ar putea atinge si alte persoane , in mod nemeritat, ea s-ar rasfrange si asupra copiilor .Aceste lucruri se decid cu mare intelepciune.
Pe amanta a cunoscut-o cand eram gravida cu al 2-lea copil si primul avea 1 an si 4 luni cred, de atunci cresc singura copii, nu m-a jutat cu nimic, banii de casa i-a cheltuit cu amanta, nici cand am nascut n-a venit...De sot divortez si pentru el am alte acuzatii, dar si ea a contribuit la plecarea lui de acasa, cand ajungea si el acasa il suna imediat , a profitat de o perioada mai grea de-a noastra din familie...
ar fi o actiune fara sens, care va va face rau tot dvs.
lasati-l in plata Domnului, nu va macinati nervii si sanatatea
actionati-l pe el in judecata pe calea ordonantei presidentiale pt pensie

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)