avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el munceste in alta tara iar de cand avem copilul am hotarat ca eu sa stau in tara cu ,copilul ptr.a reusi a strange un ban...in acest timp el venea in concedii acasa,am mers eu intr-un an acolo cu cel mic....in acest timp el si-a facut niste prieteni de fam.(sot si sotie)eu am inceput a banui acu ceva ani de cand i-am cunoscut si eu,dar stand de vb.cu sotul meu ma asigurat ca nu e nimis..si am crezut ca se intampla tot in mintea mea.....dar acu un an fiid plecata la el..cineva mi-a spus ca sar auzi multe despre el si sotia acelui prieten...ma-m pus pe urmarit...la-m si intrbat si nu a recunoscut..chiar si asa acesta e adevarul..el a avut si continuie relatia cu acea femeie...ea avand barbat...am vrut timp de un an sa discut cu el sa vad ce se intampla de ce sa ajuns aici?dar nu am cu cine nu e adevarat si atat..dar el ma lasa in casa implorandul si plangand sa stea cu mine sau sa iesim impreuna...iar el pleca la acei prieteni...se purta frumos cu mine cat avea nevoie de relatii intime...pana la urma nu se mai ducea la ei dar sunt sigura ca el si ea mai tin leg.el isi ascunde atel.de mine,le lua cu el si in baie,nu iesea cu mine,il simteam rece...iar in ultimul timp sa ajuns si la violenta cand il refuzam...ptr.ca il iubeam dar il simteam ca isi bate joc de mine si rade...imi vb.urat ma jignea..dar imi spunea ca ma iubeste ca eu si copilul suntem viata lui...ca nu vrea sa ne despartim...dupa atata chin si suferinta m-am intors la copil in tara...el nevrand sa renunte la tot si sa vina sa stam cu totii in tara...nu stiu ce vrea..nu avem planuri..eu asi mai fi vrut un copil el refuza spunandu-mi ca este timp...acum sunt in Romania...iar el inca e acolo...si sunt informanta ca e inca cu ea..acea fam.au o fetita se zvoneste ca ar fi al sotului meu...e o poveste incredibil de ciudata..eu cred ca ultima varianta e divortul..dar nu am curaj..e si copilul la mijloc...si mai am si o problema...parintii mei ne-au facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager..iar noi am stricat casa parintilor mei si am construit alta..nu m-am gandit o sec.ca vom ajunge in aceasta situatie el fiind ptr.fam.ma iubea,ne-am dorit acest copil..acum ma gandesc doar la copilul meu ,auzind ca acea fetita poate fi copila lui nu vreau sa aiba dreptul la casa care am facut-o impreuna,la care si parintii mei ne-au ajutat..in loc sa-si traiasca bine viata..au preferat sa ne ajute cu cat au putut..as vrea sa primesc si eu o inf.ce as putea face in aceasta situatie...complicata..ptr.ca din partea lui nu este cale de intoarcere..si inca nu inteleg de de joaca asa murdar si ce urmaresc..ea fiind cu sotul ei...va multumesc



Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
ina-ina-ina, utilizator
Stimată doamnă, sunteţi în situaţia majorităţii femeilor care rămân în ţară şi au soţii plecaţi departe. Ochii care nu se văd se uită.
Dvs. aveţi de ales între:
1.în a vă recuceri soţul, cum ştiţi dvs. mai bine, eventual să luaţi şi copilul cu dvs., să trăiţi acolo în familie
2.divorţ, inevitabil dacă situaţia actuală continuă.
Divorţul comportă şi un partaj, operaţie dificilă, costisitoare, urâtă, dacă părţile nu se înţeleg.
va trebui să demonstraţi că dvs. aţi contribuit cu mai mult la bunurile comune, prin ajutorul părinţilor, el va contracara-a muncit X ani în străinătate şi a avut un venit mai mare, etc.

Dacă divorţaţi şi faceţi partaj, copilul celălalt, presupus al soţului dvs. nu vă deranjează cu nimic, împărţeala se face între cei doi soţi.
Problema mare va fi şi cu autoritatea părintească comună, va trebui să-i cereţi voie de fiecare dată să ieşiţi din ţară cu copilul, dacă dânsul refuză să vă dea acordul, veţi avea nevoie iar de procese, bani, timp pierdut...
daca va iubiti sotul, eu zic ca o sa i treaca... mai devreme sau mai tarziu se va satura de amanta sau amanta de el... si se va intoarce spasit la dvs... mai ales ca a investit material in casa parintilor dvs... iar fetita, chiar daca e sange din sangele lui, fiind conceputa de amanta in timpul casatoriei cu alt barbat decat sotul dvs, se presupune legal ca este al acelui barbat nu al sotului dvs...vedeti va de viata dvs, daca sotul va neglieaza
va multumesc celor ce au citit situatia in care ma aflu si mi sa raspuns....eu am incercat timp de un an sa-l recuceresc...si nu am reusit,chiar daca el imi spune si imi jura ca ma iubeste ,eu simt indiferenta si raceala lui,se comporta cum inainte nu o facea...poate sunt lucruri care nu ar trebui sa se spuna ca asa am fost educata de parintii mei ca lucrurile se spala in fam.dar daca tot am ajuns aici pot sa spun ca el a fost arestat anul trecut...sicand am aflat am plecat sa-i fiu alaturi..a stat arestat un an de zile in care eu am fost acolo ,mergeam la el de cate ori am avut dreptul la vizita,iar el in aceasta perioada cat a fost inchi s tinea leg.cu ea,prin scrisori..primea pachete..iar mie imi spunea ca ma iubeste.....eu nu ma gandesc acum la situatia materiala..dar totusi intr-o zi va trebui sa ma gandesc ptr.ca e vorba de copilul meu..de cand sunt venita in tara mai suna sa vb.cu copilul,ma cere la telef.iar eu nu vreau sa-i vb.iar el ii spune copilului sa-i spui lui mami ca o iubesc.. dar copilul sufera....cum poti oare iubi cand inca e umbla cu ea...se poate numi om,gandeste ma gandesc..si nu inteleg de ce sa ajuns aici..pun in considerare si vina mea dar am incercat sa-mi repar greseala,recuperand anii pierduti unul departe de altul..dar nu reusesc....are aproape 2ani de cand nu si-a vaz.copilul dupa ce a iesit de la inchisoare pana si-a reluat serviciu a stat o luna acasa..si toata ziua era la acei prieteni...inloc sa sa vina cateva zile acasa..am ajuns sa nu-mi recunosc sotul langa care am trait 16ani...va multumesc din tot sufletul..dar sunt f.disperata ca nu stiu ce sa fac...
dna, daca va luati dupa gura lumii nu ajungeti nicaieri... de ce sunteti sigura ca va inseala cu acea femei care-i maritata? de ce ar vrea acea femeie sa-si distruga viata pt un imigrant?!
In toate tarile, copilul nascut in timpul casatoriei se prezuma ca este al sotului femeiii - pana cand sotul acelei femei (sau sotul dv) nu vor inainta o cerere in instanta pentru tagada paternitatii, respectiv recunoastere, fata aceea nu are drept de mostenire - nu are drepturi, in genere la, la averea sotului dv...
daca vreti ca acea fata - presupusa a sotului (dar habar n-aveti daca-i adevarat!) - sa nu mosteneasca, inaintati o cerere pt desfacerea casatoriei si veti avea parte de partaj - pt ca si sotul a contribuit la cumpararea casei parintilor dv... apoi, e treaba lui cine il va mosteni mai departe (copilul pe care-l are cu dv in mod sigur va mosteni)...
Va complicati cu prea multe amanunte.
Spre exemplu: nu va intereseaza a cui este fetita prietenilor sotului dvs, nu va intereseaza ce gandeste sau ce face femeia respectiva.
Trebuie sa va simplificati lucrurile la nivelul relatiei dvs cu sotul dvs:
- mai doriti sa continuati aceasta relatie sau nu?
- mai are sens sa o continuati?
- in ce conditii ati dori sa o continuati? sotul dvs este de acord cu conditiile dvs?
- in ce conditii doreste sotul dvs sa continue casnicia prezenta? sunteti de acord cu conditiile lui?
- aveti cum sa va intretineti daca iesiti din casnicia aceasta?
- cum se vor desfasura relatiile dintre dvs si copil dupa divort?
- cum se vor desfasura relatiile dintre tata si copil dupa divort?

Nu va lasati distrasa de ideea ca daca divortati veti avea nevoie de acordul tatalui pentru a parasi tara cu copilul pentru ca respectivul acord va este necesar si in prezent.

Partajul nu are nici o legatura cu copiii - situatia este intr-adevar mai complicata din cauza contractului de vanzare-cumparare cu uzufruct viager - insa o consultatie la un avocat va va lamuri despre cum se poate face.
Dupa partaj fiecare face ce vrea cu averea lui: daca domnul are doi copii cei doi copii il vor mosteni la decesul lui, daca dvs veti mai avea un copil (cu alt tata) cei doi copii ai dvs va vor mosteni la decesul dvs. Pana atunci speram ca vor mai trece multi ani pentru ca acesti copii (reali sau ipotetici) au nevoie de parinti in viata, nu de mosteniri.

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)