avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el munceste in alta tara iar de cand avem copilul am hotarat ca eu sa stau in tara cu ,copilul ptr.a reusi a strange un ban...in acest timp el venea in concedii acasa,am mers eu intr-un an acolo cu cel mic....in acest timp el si-a facut niste prieteni de fam.(sot si sotie)eu am inceput a banui acu ceva ani de cand i-am cunoscut si eu,dar stand de vb.cu sotul meu ma asigurat ca nu e nimis..si am crezut ca se intampla tot in mintea mea.....dar acu un an fiid plecata la el..cineva mi-a spus ca sar auzi multe despre el si sotia acelui prieten...ma-m pus pe urmarit...la-m si intrbat si nu a recunoscut..chiar si asa acesta e adevarul..el a avut si continuie relatia cu acea femeie...ea avand barbat...am vrut timp de un an sa discut cu el sa vad ce se intampla de ce sa ajuns aici?dar nu am cu cine nu e adevarat si atat..dar el ma lasa in casa implorandul si plangand sa stea cu mine sau sa iesim impreuna...iar el pleca la acei prieteni...se purta frumos cu mine cat avea nevoie de relatii intime...pana la urma nu se mai ducea la ei dar sunt sigura ca el si ea mai tin leg.el isi ascunde atel.de mine,le lua cu el si in baie,nu iesea cu mine,il simteam rece...iar in ultimul timp sa ajuns si la violenta cand il refuzam...ptr.ca il iubeam dar il simteam ca isi bate joc de mine si rade...imi vb.urat ma jignea..dar imi spunea ca ma iubeste ca eu si copilul suntem viata lui...ca nu vrea sa ne despartim...dupa atata chin si suferinta m-am intors la copil in tara...el nevrand sa renunte la tot si sa vina sa stam cu totii in tara...nu stiu ce vrea..nu avem planuri..eu asi mai fi vrut un copil el refuza spunandu-mi ca este timp...acum sunt in Romania...iar el inca e acolo...si sunt informanta ca e inca cu ea..acea fam.au o fetita se zvoneste ca ar fi al sotului meu...e o poveste incredibil de ciudata..eu cred ca ultima varianta e divortul..dar nu am curaj..e si copilul la mijloc...si mai am si o problema...parintii mei ne-au facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager..iar noi am stricat casa parintilor mei si am construit alta..nu m-am gandit o sec.ca vom ajunge in aceasta situatie el fiind ptr.fam.ma iubea,ne-am dorit acest copil..acum ma gandesc doar la copilul meu ,auzind ca acea fetita poate fi copila lui nu vreau sa aiba dreptul la casa care am facut-o impreuna,la care si parintii mei ne-au ajutat..in loc sa-si traiasca bine viata..au preferat sa ne ajute cu cat au putut..as vrea sa primesc si eu o inf.ce as putea face in aceasta situatie...complicata..ptr.ca din partea lui nu este cale de intoarcere..si inca nu inteleg de de joaca asa murdar si ce urmaresc..ea fiind cu sotul ei...va multumesc



Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
ina-ina-ina, utilizator
va multumesc ptr,exemplu cu prietena...poate intr-o zi il va lasa....dar eu nu pot intelege acest om ...si oricat de greu imi va fi ptr.ca sunt constienta ca nu-i usor cu un copil,sunt norocoasa ca ma sprijina parintii mei si financiar si psihic,ptr.ca ptr.mine e un soc..sa stiu ca dupa 16 ani de cand ne cunoastem..sa se intample asa ceva,planurile noastre erau altele cand am facut pasul casatoriei..dar se pare ca el a ales o alta straduta....m-am gandit la toate variantele..
; mi-a trecut prin cap sa stau asa fara a divorta dar ma gandesc la mine ca voi avea nevoie de cineva alaturi si ma voi trezi ca sunt singura,si nici nu pot trai cu ideea sa-l impart cu alta femeie,dar ma gandesc si la copil in primul rand ce exemplu de familie ii ofer ?ptr.a avea o fam.exemplu nu e posibila daca iubeste doar mamy..si ce fericire ar avea copilul vazandu-ma mereu plangand,suferind,incercanata fara chef de viata....m-a vazut plangand si sufera....

CU ce ma ajuta daca ma gandesc?Cu nimic.....dar eu nu vreau sa obtin averea nimanui....sunt bunurile facute impreuna cu sotul meu,de aceea am cerut pareri aici ptr ca oricine ar fi in situatia mea s-ar gandi la copil si sa presupun ca sotul meu s-ar incurca cu inca 2-3femei si face copii cu fiecare...eu casuta noastra sa o impart cu ei..stiu ca legal au dreptul...dar eu nu ma gandesc acum la averi disperata am vrut doar sa stiu ce ma asteapta,ce se poate intampla pe viitor...va multumesc din suflet ptr.raspuns....
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unii oameni tolereaza mai mult decat altii.. sau chiar au conceptii diferite de conceptia majoritatii. Sunt oameni care nu pot/nu vor sa fie monogami. Probabil e si cazul sotului dumneavoastra si a amantei..si poate ca pe sotul amantei nu-l deranjeaza duplicitatea sotie. Mi-e greu sa cred ca daca relatia se desfasoara sub ochii sotului ei de atat timp..el nu stie. Din acest motiv nu cred ca se pune problema ca amanta risca "sa-si distruga viata " deci nu asteptati ca situatia sa se schimbe prin faptul ca-l lasa amanta.Oricum imi pare gresit sa va raportati la ex. prietenei unei alte utilizatoare.. pt ca nu toate cazurile sunt identice. Apoi ..nu cred ca va doriti un barbat care, desi stiati de relatia extraconjugala si stie ca va face sa va simtiti rau, nu a renuntat la amanta..si se intoarce la dumneavoastra cand il lasa amanta (daca il lasa..si daca nu apare alta amanta )Ma intreb in cazul asta cine e ""rezerva""? L-ati pus in fata alegerii : ea sau dumneavoastra si se pare ca v-a ales doar din cuvinte.. faptic pastrand duplicitatea. Trebuie sa va detasati de amanta si sa nu va puneti orgoliul cu ea. Nu o judecati din prisma conceptiilor dumneavoastra..pentru ca e posibil ca ea sa aiba alte conceptii si sa-si doreasca altceva de la sot si viata in general decat va doriti dumneavoastra.Nimeni in afara de dumneavoastra si sot nu a jurat atunci cand v-ati casatorit sa RESPECTE aceasta uniune.Principiile si valorile amantei nu va intereseaza.
Dumneavoastra trebuie sa va ganditi care va sunt valorile si principiile ce va ghideaza viata si trebuie, asa cum v-a sfatuit alt utilizator sa va raspundeti la acele intrebari.In fucntie de raspunsuri.. o sa stiti ce e de facut. Important este sa fiti ferma..si sa va luati dupa actiunile sotului si nu dupa ce zice. Aveti dreptate cand spuneti ca nu-i faceti deloc bine copilului daca va vede trista si fara chef de viata. Linistea e mult mai importanta decat sa fiti mai "isteata"" decat amanta si sa ramaneti intr-o relatie care va produce tristete. Eu cred ca o femeie mai bine traieste singura decat cu un sot care o tradeaza si o face sa sufere.
DAHLIANOIR-va multumesc ptr.sfat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)