avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el munceste in alta tara iar de cand avem copilul am hotarat ca eu sa stau in tara cu ,copilul ptr.a reusi a strange un ban...in acest timp el venea in concedii acasa,am mers eu intr-un an acolo cu cel mic....in acest timp el si-a facut niste prieteni de fam.(sot si sotie)eu am inceput a banui acu ceva ani de cand i-am cunoscut si eu,dar stand de vb.cu sotul meu ma asigurat ca nu e nimis..si am crezut ca se intampla tot in mintea mea.....dar acu un an fiid plecata la el..cineva mi-a spus ca sar auzi multe despre el si sotia acelui prieten...ma-m pus pe urmarit...la-m si intrbat si nu a recunoscut..chiar si asa acesta e adevarul..el a avut si continuie relatia cu acea femeie...ea avand barbat...am vrut timp de un an sa discut cu el sa vad ce se intampla de ce sa ajuns aici?dar nu am cu cine nu e adevarat si atat..dar el ma lasa in casa implorandul si plangand sa stea cu mine sau sa iesim impreuna...iar el pleca la acei prieteni...se purta frumos cu mine cat avea nevoie de relatii intime...pana la urma nu se mai ducea la ei dar sunt sigura ca el si ea mai tin leg.el isi ascunde atel.de mine,le lua cu el si in baie,nu iesea cu mine,il simteam rece...iar in ultimul timp sa ajuns si la violenta cand il refuzam...ptr.ca il iubeam dar il simteam ca isi bate joc de mine si rade...imi vb.urat ma jignea..dar imi spunea ca ma iubeste ca eu si copilul suntem viata lui...ca nu vrea sa ne despartim...dupa atata chin si suferinta m-am intors la copil in tara...el nevrand sa renunte la tot si sa vina sa stam cu totii in tara...nu stiu ce vrea..nu avem planuri..eu asi mai fi vrut un copil el refuza spunandu-mi ca este timp...acum sunt in Romania...iar el inca e acolo...si sunt informanta ca e inca cu ea..acea fam.au o fetita se zvoneste ca ar fi al sotului meu...e o poveste incredibil de ciudata..eu cred ca ultima varianta e divortul..dar nu am curaj..e si copilul la mijloc...si mai am si o problema...parintii mei ne-au facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager..iar noi am stricat casa parintilor mei si am construit alta..nu m-am gandit o sec.ca vom ajunge in aceasta situatie el fiind ptr.fam.ma iubea,ne-am dorit acest copil..acum ma gandesc doar la copilul meu ,auzind ca acea fetita poate fi copila lui nu vreau sa aiba dreptul la casa care am facut-o impreuna,la care si parintii mei ne-au ajutat..in loc sa-si traiasca bine viata..au preferat sa ne ajute cu cat au putut..as vrea sa primesc si eu o inf.ce as putea face in aceasta situatie...complicata..ptr.ca din partea lui nu este cale de intoarcere..si inca nu inteleg de de joaca asa murdar si ce urmaresc..ea fiind cu sotul ei...va multumesc



Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
ina-ina-ina, utilizator
va multumesc ptr.raspuns..sunt sig.de ce spun...descpre copila se banuieste doar....iar acea femeie e romanca la fel ca noi...la fel si sotul ei...
asa e copii au nevoie de parinti in viata nu de averi dar ca parinte nu pot sa nu ma gandesc la o asemenea situatie in zilele noastre...
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Romanca o sa-l lase cum a patit o prietena de-a mea dar ea s-a grabit sa-l divorteze..si ? Nu-i da pensie alimentară numai cand vrea, scandal la orice oră. .deci sunt si-a gasit altă romanca si crește copiii ei..iar prietena la 45 de ani singura cu o fată de crescut...un banal exemplu de viață ..barbatul isi găsește repede alta dar o femeie divorțată cu copiii mai greu.Urmareste-ti interesul dumitale si al copilului si fii mai isteață decat "rezerva"..
ina-ina-ina a scris:

asa e copii au nevoie de parinti in viata nu de averi dar ca parinte nu pot sa nu ma gandesc la o asemenea situatie in zilele noastre...


Si daca va ganditi, cu ce va ajuta? Aveti vreo garantie ca veti obtine vreo avere? Mai bine ati reveni cu picioarele pe pamant si ati constientiza faptul ca, din punct de vedere legal, nimeni nu este obligat a lasa vreo mostenire urmasilor, la fel cum legea nu obliga pe nimeni a accepta vreo mostenire. Mai bine va canalizati energia spre lucrurile cu adevarat importante.
gabikriss a scris:

Romanca o sa-l lase cum a patit o prietena de-a mea dar ea s-a grabit sa-l divorteze..si ? Nu-i da pensie alimentară numai cand vrea, scandal la orice oră. .deci sunt si-a gasit altă romanca si crește copiii ei..iar prietena la 45 de ani singura cu o fată de crescut...un banal exemplu de viață ..barbatul isi găsește repede alta dar o femeie divorțată cu copiii mai greu.Urmareste-ti interesul dumitale si al copilului si fii mai isteață decat "rezerva"..


Si era mult mai bine pentru prietena dvs daca nu divorta????? (pentru ca, nu-i asa, mai bine era intr-o casnicie in care sotul ei o trata ca pe ultimul om, decat sa fie divortata si sa hotarasca ea pentru ea)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
mirebire, utilizator
Sa nu generalizam..difera de la caz la caz.si in definitiv d-na va face ceea ce consideră dânsa. .

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)