avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributiia de asigurari sociale pe 2011 pt. pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributiia de asigurari sociale pe 2011 pt. pfa

Am citit articolul 36 din Legea 263 si am inteles ca pfa tr.sa se asigure la venitul lunar asigurat,inscris in declaratie dar nu mai putin decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului si nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia .Ce cota se aplica 31.3% sau 10.5 % ?
Cel mai recent răspuns: simomagda , utilizator 14:04, 5 Ianuarie 2011
cota de 31.3%
Daca aveti o activitate dependendenta contributia este de 10,5% si se va retine prin stopaj la sursa si diferenta o va plati Platitorul beneficiar de serviciile d-stra.
salariul mediu brut pt.2011 este 2022 lei ? deci 2022 *35=708 si la 708 se aplica 31.3%=633 ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)
Contributie pensii pfa 2013 ravasilac ravasilac Buna ziua, Sotul meu a inchis PFA-ul anul acesta , nu a platit nimic la pensii pe 2011 si 2012 si acum a venit o instiintare de la Casa de pensii cum ca ... (vezi toată discuția)
Cas-activitati independente costi2011 costi2011 Realizatorii de venituri din activitati independente, au obligatia platii contributiilor CAS? (vezi toată discuția)