avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre pensie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre pensie

Ce se intampla cu pensia cuiva daca este arestat si trebuie sa ispaseasca o pedeapsa?Daca o mai ia poate face cerere din penitenciar sa i se transfere pe un card?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:25, 5 Ianuarie 2011
Bani lichizi nu aveti voie sa aveti, dar exista fisa contabila nominala.

"(3) Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate pot primi sume de bani, care se consemneaza in fisa contabila nominala.
(4) Cotele din sumele de bani cuvenite persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate pentru munca prestata, sumele primite de la persoane fizice sau juridice in timpul executarii pedepsei si sumele aflate asupra lor la primirea in penitenciar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de petitionare, a dreptului la corespondenta si a dreptului la convorbiri telefonice, pentru efectuarea examenului medical prevazut in art. 51 alin. (4), pentru cumpararea de bunuri, sprijinirea familiei sau alte asemenea scopuri, pentru repararea pagubelor cauzate bunurilor puse la dispozitie de administratia penitenciarului si pentru plata transportului pana la domiciliu, la punerea in libertate. "

Ceva mai greu cu cardul. Trebuie deschis un cont, trebuie depusa cererea la casa de pensii.

Ma rog, solutii s-ar gasi. Vorbiti la penitenciar sa vedeti care este sistemul acolo.
Am inteles insa intrebarea mea viza daca mai ai revine dreptul la pensie pt ca persoana arestata avea pensie deja acum ma intreb ce se va intampla cu ea o poate ridica familia ori se poate face un card si sa se foloseasca de pensie in penintenciar??
Of, of, am raspuns deja. Sa vorbeasca la penitenciar pentru ca nu este singurul pensionar de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile inculpatului raduuu raduuu Ce fel de drepturi are cel care este de ex arestat preventiv? La cate vizite are dreptul, ce are voie sa primeasca de afara, cum si cand poate comunica ... (vezi toată discuția)
In puscarie/arest kisso kisso La puscarie/arest poti scrie oricat de multe scrisori doresti gratuit, sau trebuie sa platesti taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Cum trimit bani unui detinut din penitenciar? carmenalecu carmenalecu Buna seara! As dori sa aflu daca se pot trimite bani unui detinut in peniteciar doar prin mandat postal. Practic intrebarea este: se pot trimite bani si online ... (vezi toată discuția)