avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In puscarie/arest
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In puscarie/arest

La puscarie/arest poti scrie oricat de multe scrisori doresti gratuit, sau trebuie sa platesti taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 11:16, 26 Noiembrie 2012
Nu taxă de timbru , dar trebuie aplicat un timbru poştal pe plic.
Dreptul la corespondenta al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat.
Corespondenta are caracter confidential si nu poate fi deschisa sau retinuta decat in limitele si in conditiile prevazute de lege (Temei legal art. 45 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal).

Pentru asigurarea exercitarii dreptului de petitionare si a dreptului la corespondenta, directorul penitenciarului are obligatia de a lua masurile corespunzatoare pentru instalarea de cutii postale in interiorul penitenciarului.

Petitiile si corespondenta sunt colectate de catre personalul furnizorului de servicii postale, caruia i se asigura accesul in interiorul penitenciarului. (Temei legal art. 46 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal).

In contextul cadrului legal executional penal, administratia locului de detinere nu exercita nici un control asupra corespondentei expediata de catre persoanele private de libertate pe adresa destinatarilor.

Si daca vrea sa trimita prin mandatar, cu confirmare de primire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)
Drepturile inculpatului raduuu raduuu Ce fel de drepturi are cel care este de ex arestat preventiv? La cate vizite are dreptul, ce are voie sa primeasca de afara, cum si cand poate comunica ... (vezi toată discuția)
Ce aduce nou legea 83? assi assi Buna ziua, Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis? Multumesc (vezi toată discuția)