avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, cu capital social integral de stat

Buna ziua, daca ma puteti ajuta in aceasta problema pe care o voi expune, va multumesc anticipat.
O companie nationala pe actiuni, cu capital de stat, vrea sa faca recodificarea codurilor, sa desfiinteze comisia de cenzori si sa angajeze un audit financiar extern, sa se alinieze la modif. OUG 82 / 2007 privind Legea 31 / 1990 si Legii 82 / 1991 modificata prin Legea 259 / 2007.
Precizez ca societatea e infiintata printr-un ordin al Ministrului Sanatatii.
a avut loc adunarea generala a actionarilor prin care s-au hotarat toate cele mentionate mai sus, ulterior dupa ce ministrul a dat un ordin publicat in monitorul oficial pt acestea.
De unde sa incepem ca sa facem actul constitutiv cu modificarile aferente si statutul si daca el trebuie depus prima oara la reg. com?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:58, 27 Martie 2008
In primul rand trebuie intocmit un act aditional la actul constitutiv care sa reflecte aceste modificari; apoi reactualizati actul constitutiv prin inserarea modificarilor (practic inlocuiti prevederile vechi cu cele noi). La Registrul Cometului mergeti cu hotararea AGA si actul constitutiv actualizat.
Nu toate societatile beneficiaza de consultanta unui consilier juridic, astfel ca dumneavoastra veti putea sa va duceti la ORC doar cu Hotararea AGA, perfect redactata si veti beneficia de serviciile acetei institutii, care pe baza acestei hotarari va vor redacta actul constitutiv si va vor indruma in demersul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Profesional New Consult, Consilier juridic
daca se vrea recodificarea codurilor CAEN inseamna ca exista un act constitutiv sau un alt act de infiintare a societatii.
faceti act constitutiv actualizat, in cazul in care exista act constitutiv in care veti modifica la capitolele respective hotararile luate in AGA.
nu se mai plateste la ORC recodificarea
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am sa le urmez. Nu se mai plateste recodificare?????? Stiu ca era pusa in discutie chestiunea........................ Multumesc
Sa ne lamurim, compania nationala a fost infiintata prin Hot de guvern la crae s-a anexat si statutul. Deci "actul constitutiv" este de fapt o hot de guv.
Statutul nu s-a putut modifica nici in 2002, cu codificarea CAEN, doar pe statutul vechi s-a trecut numarul cu o stampila a unui notar.
Acum, ar trebui o noua hot de guv, pt ca statul este actionar, sa hot aceste schimbari. Nu?
Poate functiona acesta S.A. fara comisie de cenzori (daca ea este revocata) si sa fie numit un audit financiar ( o firma privata de audit) , ea conform Legii 31 / 1990 cu ultimele modificari trebuie trecuta in actul constitutiv, cu datele de identificare, cu remuneratie si pe o durata minima???
ca sa refac actul constitutiv, trebuie hotarat de guvern, ca si celelalte modificari......
De asemenea, se numesc alti administratori si acestia trebuie sa depuna o garantie pe care o semneaza comisia de cenzori. Dar AGA in aceeasi hot comuna pt aceste modificari, revoca comisia de cenzori incepand de a doua zi. Au ei dreptul ca pana a 2-a zi sa semneze depunerea garantiilor pt noii administratori???
In aceeasi hot, se numeste auditul financiar. Trebuie facut un proces de predare primire intre cenzori si audit??? X-(#-o:-/:help:

Alte discuții în legătură

Demisii cenzori si contractare auditor financiar ela-ela ela-ela Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar: In anul 2011 membri comisiei de ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Cenzori in statut sa ContSters56278 ContSters56278 In cazul in care statutul unui SA cuprinde numele cenzorilor,in caz de renuntare a unui cenzor se va tine AGA extraordinara pt. a se modifica actul constitutiv ... (vezi toată discuția)