avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, cu capital social integral de stat

Buna ziua, daca ma puteti ajuta in aceasta problema pe care o voi expune, va multumesc anticipat.
O companie nationala pe actiuni, cu capital de stat, vrea sa faca recodificarea codurilor, sa desfiinteze comisia de cenzori si sa angajeze un audit financiar extern, sa se alinieze la modif. OUG 82 / 2007 privind Legea 31 / 1990 si Legii 82 / 1991 modificata prin Legea 259 / 2007.
Precizez ca societatea e infiintata printr-un ordin al Ministrului Sanatatii.
a avut loc adunarea generala a actionarilor prin care s-au hotarat toate cele mentionate mai sus, ulterior dupa ce ministrul a dat un ordin publicat in monitorul oficial pt acestea.
De unde sa incepem ca sa facem actul constitutiv cu modificarile aferente si statutul si daca el trebuie depus prima oara la reg. com?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:58, 27 Martie 2008
Administratorii si cenzorii nu mai depun garantii, trebuie sa incheie asigurari profesionale.

Actionarii pot decide modificarea actului constitutiv, iar daca acesta a fost o HG la origine, atunci guvernul va trebui sa aprobe noua forma a actului constitutiv.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisii cenzori si contractare auditor financiar ela-ela ela-ela Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar: In anul 2011 membri comisiei de ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)