avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisii cenzori si contractare auditor financiar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisii cenzori si contractare auditor financiar

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar:
In anul 2011 membri comisiei de cenzori au demisionat si actionarul majoritar a solicitat cond. soc. clarificarea problemei privind controlul societatii.
Se propune contractarea unui auditor financiar sau prelungirea ctr. cu cel existent si scoaterea din evidente/ actul constitutiv a cenzorilor ca urmare a demisiei si convocarea AGA.
INTREBARE: Care va fi ordinea de zi?
Va fi nevoie de doua sed. AGA , una ordinara si una extraordinara? Adica una pentru contractarea auditorului si una pentru modificarea actului constitutiv?
Cel mai recent răspuns: ela-ela , utilizator 08:50, 10 Ianuarie 2012
Nu, faceti o singura AGA pe care o veti numi ordinara si extraordinara. Sau in aceeasi zi si in baza aceluiasi convocator , convocati doua AGA, una ordinara la ora 9 de ex., si alta extraordinara la ora 10.( asta pentru reducerea costurilor enorme ce le presupune publicitatea)
Ordinea de zi va cuprinde pentru AGOA:
1. Revocarea din functie a cenzorilor sau aprobarea demisie din functia de cenzori
2. Aprobarea contractarii unui auditor financiar
Ordinea de zi va cuprinde pentru AGEA:
1Actualizarea actului constitutiv la art.....cu privire la inlocuirea sintagmei "comisie de cenzori" si componentei acesteia cu Auditorul financiar.
2. Desemnarea persoanei pentru a semna actul constitutiv actualizat in numele asocitilor , precum si apersoanei imputernicite sa efectueze operatiunile de inscriere a modificarilor la ORC

Multumesc
Eu ar trebui sa modific un cap. din "CAP. VI : Controlul si gestiunea societatii" in "Auditul financiar, auditul intern si cenzorii"
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
ela-ela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Aga extraordinara curier curier ce valabilitate are o hotarare aga extraordinara in situatia in care in actul constitutiv se precizeaza foarte clar ca subiectul care a facut obiectul acestei ... (vezi toată discuția)