avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor - indemnizatia pentru cresterea copilului - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor - indemnizatia pentru cresterea copilului - prima de 500 ron

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea : prima de insertie (cea de intoarcere la munca = 500 ron) se da direct fara a beneficia de nici o zi din concediul de crestere a copilului (pana la 1 an sau 2), adica imediat dupa terminarea concediului de lauzie ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana_d , utilizator 16:14, 5 Ianuarie 2011
Nu , dupa ce ati beneficiat de un an ( cel putin asa ma inteles eu)
Cei 500 de lei se acorda lunar mamelor care se intorc la serviciu inainte de"motul" copilului,deci inainte sa implineasca un an.Acesti 500 de lei se acorda pana la implinirea celor 2 ani de concediu.Aceasta prevedere se aplica mamelor care nasc incepand cu 1 ianuarie 2010.Trebuie prevazut inca de la depunerea dosarului pentru concediu de crestere a copilului ca doriti sa va intoarceti la serviciu inainte ca cel mic sa implineasca 1 an sau ca doriti sa ramaneti cu el acasa pana la 2 ani.
Buna ziua,

Potrivit OUG nr. 111/2010, persoanele care se intorc la munca, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Intrebarea mea este daca acest stimulent de 500 ron(de intoarcere la munca) se acorda imediat dupa terminarea concediului de lauzie(de 126 de zile ). Adica, sunt nevoita sa stau cateva zile in concediu de crestere al copilului sau minim o luna si apoi sa ma intorc la munca ?

Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire serviciu din concediu crestere copil newlaura newlaura Sunt in concediu crestere al doilea copil. acesta implineste 1 an pe 23 ianuarie. Daca revin la serviciu pana pe aceasta data, se acorda suplimentul acela de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil aallyah9 aallyah9 Buna ziua Pe 31 decembrie 2010 am intrat in concediu prenatal. Copilul s-a nascut pe 10 martie 2011. In cazul in care ma reintorc la locul de munca la un an ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil aniri aniri buna. am o nelamurire. dupa noua legislatie, in cazul in care optez pentru a sta acasa 1 an, cand ar trebui sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia de ce ... (vezi toată discuția)