avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... testament sau donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

testament sau donatie

Sint casatorita si am 2 copii.Sotul a mai fost casatorit, si are 2 copii din acea casatorie.Impreuna avem o casa, si-am dori sa facem testament la unul din copii,sau donatie.Va rog sa-mi spuneti,cum ar trebui de procedat, ca sa nu se atace in instanta. de ceilalti copii. Am dori sa facem actele valabile dupa moartea noastra.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:09, 5 Ianuarie 2011
Copii sotului din prima casatorie au drept de mostenire dupa tatal lor,la decesul acestuia.Atat testamentul cat si donatia pot fi atacate in instanta.Ce nu poate fi atacat-sau este foarte greu de rasturnat-este un contract de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, as dori sa va supun atentiei o situatie si daca se poate sa primesc o solutie viabila pentru rezolvarea ei: Un parinte are 5 copii. La ... (vezi toată discuția)